JAEL STRAUSS

MANEKENKA PREMINULA OD RAKA DOJKE SA SAMO 34 GODINE Bila je nacionalna heroina kad je pobijedila ovisnost o drogama, no ovu je bitku izgubila

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.12.2018. u 13:03

JAEL STRAUSS (AMERICA'S NEXT TOP MODEL CYCLE 8) ARRIVING AT THE LAUNCH PARTY FOR OXYGEN'S
Profimedia, Globe

 

Bivša natjecateljica showa ‘America's Next Top Model’ i manekenka Jael Strauss izgubila je bitku s rakom dojke. Umrla je u 35. godini samo dva mjeseca nakon postavljene dijagnoze, piše TMZ.

Američka zvijezda započela je s kemoterapijom odmah nakon što je saznala da boluje od raka dojke, no prestala je s terapijama početkom studenog i do polovice mjeseca završila u stacionaru za teške bolesnike.

Preminula je u utorak oko 11 sati ujutro nakon što je posljednjih dana bila u nesvijesti, prenose američki mediji. Njezina je obitelj zabranila posjete nakon što je izgubila svijest, a stanje joj se dodatno pogoršalo u noći s ponedjeljka na utorak.

- Jedini blagoslov koji imamo je to što smo joj imali prilike pokazati koliko je voljena prije nego što je umrla. Jako je uveseljavala velik broj ljudi - napisala je obitelj u priopćenju.

 

Jael je o tijeku bolesti redovno izvještavala obožavatelje na društvenim mrežama. Prošli je mjesec, po dolasku u stacionar, napisala na Facebooku:

- Prva noć u stacionaru. Toliko stvari nikad nisam saznala o životu. Ili smrti. Toliko stvari...

 

Fanovima je otkrila dijagnozu dva dana nakon što je postavljena:

- Htjela sam napisati dugačku objavu, ali neki od vas zaslužuju odmah znati. 2. listopada mi je dijagnosticiran rak dojke četvrtog stupnja. Agresivno se proširio mojim tijelom i neizlječiv je. S terapijom bi mi možda produžili život na više od ‘nekoliko mjeseci’. Liječnici su rekli da bih mogla uspjeti. Ne želim umrijeti. Treba mi još jedno onakvo čudo kakvo se dogodilo 2013.

 

Na Instagramu je redovno objavljivala fotografije. Objavila je i video na dan kad je obrijala kosu, a nekoliko dana kasnije podijelila je fotografiju s golemim zecom. Prijateljice Melissa Lebet, Cody Haynes i Sarah Covey pokrenule su na Go Fund Me stranicu za prikupljanje novaca za njezino liječenje jer je mlada žena počela trpjeti takve bolove da više nije mogla raditi, a zbog toga je izgubila i zdravstveno osiguranje.

Jael se natjecala u showu ‘America's Next Top Model’ 2007. gdje je završila na šestom mjestu. Nakon toga se neko vrijeme borila s ovisnošću o drogama, a onda je posve promijenila život. Na to ju je nagovorio Dr. Phil kod kojeg je 2012. gostovala.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo