NAPOZNATNIJA DIVA GLAZBENOG SVIJETA

MARIAH CAREY IŽIVCIRALE PRIČE DA JE ZAHTJEVNA, RAZMAŠENA I BAHATA 'Nije isti na da hoću 20 mačaka i zlatne slavine... Želim se samo kupati u mlijeku!'

 
Mariah Carey
 Carlo Allegri / REUTERS

Poznatu američku pop i R'n'B pjevačicu Mariah Carey (48) prati glas da je vrlo zahtjevna. Neki će reći da je diva koja živi u svom svijetu iracionalnih prohtjeva i neobičnih poriva. Ona međutim o njima ne želi pričati i kada je pristala na intervju za The Guardian, eksplicitno je naznačeno da će biti govora jedino o njezinoj nadolazećoj Božićnoj glazbenoj turneji. Privatna pitanja zabranjena.

"Jako sam sretna što ću u sklopu turneje doći u Veliku Britaniju. Osjećam da je to jedno od onih mjesta gdje želite biti tijekom blagdana", rekla je Carey u razgovoru. "Mislim, stalno je tamo lijepo, ali mislim da je osobito veselo tijekom blagdana."

Carey je potom upitana čemu se publika na koncertima može nadati. "Na nastup ću donijeti sve Božićno što mogu. Međutim, fokus će biti na glazbi i ugodno provedenom vremenu s obožavateljima. Nastojim proširiti dobre vibracije na sve koji dođu na koncert", rekla je Carey, međutim tu je novinar Guardiana Simon Hattenstone pokušao podvaliti jedno škakljivo pitanje. "Hoće li na koncertu biti sobova?", pitao je novinar pjevačicu.

"Ne mogu reći ništa o sobovima, ali kod svoje ću kuće sigurno imati sobove za Božić", odgovarila je Carey kao da priča o običnoj dekoraciji za Božićni bor. "Vole li vaša djeca Božić", pitao ju je novinar. "Obožavaju Božić. Čak su upoznala Djeda Božićnjaka", odgovarila je pjevačica i ponosna majka sedmogodišnjih blizanaca - kćerke Monroe i sina Moroccan.

"Jesu li vaša djeca poput vas?", pitao je novinar Carey. "Određene karakterne crte su dobili od mene. Moj sin voli malo naređivati", rekla je pjevačica. "Je li to dobio od vas?", pitao ju je novinar, potajno se nadajući da će Carey spustiti gard i odgovoriti na neka osobna pitanja. "Želju za naređivanje? Ja ne naređujem kao on. On je na sljedećoj razini. Iskreno, ja nisam takva. Pokušavam biti ljubazna, ali stvarno", odgovorila je Carey. "Znam da svi misle da volim naređivati. Što god. Ne znam što misle. Ne zanima me. Mislim da o meni postoji puno predrasuda. Ne želim znati kakvih. Kada bi čitala sve što se o meni piše ne bi mogla postojati kao ja pa onda biram 'vidjeti' samo neke stvari", odgovorila je Carey.

Što li je onda od svega toga istinito? "Nikada nisam u sklopu turneje tražila da mi se dostavi 20 mačaka i 100 bijelih golubica. Nisam osoba za mačke, a trenutno nemam nijednu mačku", rekla je Carey. "Inzistirate li da daska na WC školjci mora biti nova i da sve slavine moraju biti zlatne?", pitao ju je novinar. "Stvarno? Zlatne slavine! Pa za to bi mogla kupiti kući", odgovarila je pjevačica. "Kupate li se u francuskoj mineralnoj vodi", pitao ju je novinar. "Ne, kupam se u mlijeku", odgovorila mu je pjevačica. "Ponekad koristim mlijeko kao tretman, ali neću ipak otkriti sve svoje tajne", dodala je. "Je li riječ o hladnom ili toplom mlijeku" pitao ju je novinar. "Hladno", odgovorila je Carey. "Znači ono za mineralnu vodu nije istina", pitao ju je još jednom novinar. "Pa čujte, ako nigdje nema čiste vode i da moram koristiti mineralnu onda bi se s njome oprala, da."

Carey je rekla da podržava pokret #MeToo te da je i sama doživjela seksualno zlostavljanje na radnom mjestu. "Nosila sam se s tim tako što sam negativno iskustvo pokušala pretvoriti u pozitivno. To je nekad značilo da sam od nekih situacija jednostavno morala pobjeći", rekla je Carey i naglasila da o tome neće reći puno više. "Bila sam u vezi gdje nisam bila zlostavljana, ali sam bila kontrolirana. Ne možete normalno živjeti svoj život kada praktički za sve morate tražiti dopuštenje."

Pjevačica evidentno ne može šutjeti koliko bi htjela pa ju je novinar pitao kakvu glazbu voli slušati. "Tišinu!", ispali Carey i grohotom se nasmije. "Šalim se naravno, morate napisati da sam se šalim. Ako to ne napišete uhvatiti ću vas. To je stih iz jedne od mojih pjesama. Šalu na stranu, najviše volim Stevieja Wondera i Arethu Franklin. Volim i Princea te Michaela Jacksona."

Carey je prije nekoliko mjeseci otkrila da joj prije 17 godina dijagnosticiran bipolarni poremećaj te da misli da je to zato što je relativno rano postala slavna. "Platite određenu cijenu ako živite javni život. Međutim, možete ili sjediti kod kuće i sažaljevati se ili živjeti svoj život najbolje što znate", objasnila je Carey i dodala da je tomu svakako doprinijelo to što je vidjela neke strašne stvari. "Moja je majka često bila izložena rasizmu jer je bila udata za crnca, međutim o tome ću reći više u svojim memoarima."

Pjevačica je rekla da u ljubavi nije imala sreće te da su joj dosadašnji muževi i dečki bili djelomično psihotični. Njezin drugi muž, televizijski voditelj Nick Cannon je rekao da je njezina veza s plesačem i koreografom Bryanom Tanakom režirana za potrebe njezinog reality showa. Carey to poriče, ali ne želi dodatno pojasniti. "Vjerojatno nemam najbolji ukus u muškarce, ali tu sam si sama kriva", dodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:47