DALA SVE OD SEBE

MERYL STREEP PRIZNALA 'Izvrsno pjevam, no rekli su mi da u novom filmu moram falšati'

 Stefanie Loos / REUTERS

Trostruka Oscarovka Meryl Streep dosad je pokazala svoj glazbeni talent u nekoliko filmova, no u filmu "Florence Foster Jenkins" koji se u američkim kinima počinje prikazivati u petak, ne samo da ga nije smjela pokazati, već je za potrebe uloge morala povremeno i "zafalšati".

Baziran na istinitoj priči, film "Florence Foster Jenkins" okupio je odličnu glumačku ekipu koju uz Streep čine Hugh Grant i Simon Helberg, a sve je snimljeno pod rediteljskom palicom Stephena Frearsa.

Film prenosi inspirativnu istinitu priču o bogatoj njujorškoj nasljednici (Streep) koja opsesivno slijedi san da postane slavna operna pjevačica, iako ima užasan glas. Hugh Grant glumi Claira Bayfielda, engleskog glumca koji "ružnu istinu" o Florencinu glasu nastoji skriti od nje same, puštajući je da vjeruje da je operna diva. Scenarij je napisao Nicholas Martin ("Midsomer Murders").

"Da, pucala je visoko", kazala je o ulozi Streep koja je kao tinejdžerica pohađala satove pjevanja. "Birala je najteže arije i svaki bi ih put loše otpjevala, iako je znala kako bi trebale zvučati. A uistinu se trudila i davala sve od sebe", rekla je Streep, dodavši kako je poruka filma da treba slijediti snove bez obzira što o tome drugi mislili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:34