NEPRIMJERENI DODIRI

MLADIĆ KOJI JE OPTUŽIO SPACEYJA ZA NAPASTVOVANJE IMA DOKAZ Djevojci je potajno slao slike i video jer mu nije vjerovala da se druži sa slavnim glumcem

 
 Profimedia, Ferrari

Kevin Spacey se uoči Božića suočio s još jednom optužbom za seksualno zlostavljanje. Optužen je da je u srpnju 2016. u restoranu na otoku Nantucket, nedaleko od Bostona, neprilično dodirivao osamnaestogodišnjaka 2016. godine, stoji u sudskim dokumentima. 59-godišnji glumac, koji je u karijeri osvojio dva Oscara, mora se pojaviti na sudu 7. siječnja kad će mu formalno biti pročitana optužnica ‘za neprilično dodirivanje i nasrtanje’. Ako ga proglase krivim, mogao bi dobiti do pet godina zatvora.

Mladić identificiran kao William Little imao je 18 godina kad se dogodilo navodno napastvovanje. Policiji je otkrio da je poslao fotografije i video zlostqavljanja preko Snapchata svojoj djevojci, te večeri iz restorana.

Isti dan kad je objavljena vijest da će protiv Spaceyja biti podignuta optužnica za seksualni napad, glumac je objavio bizaran video u kojem naizgled odgovara na ove optužbe. Govoreći glasom Franka Underwooda, lika kojeg je utjelovio u popularnoj seriji ‘Kuća od karata prije nego što je dobio otkaz upravo zbog optužbi za neprimjereno ponašanje, snimio je video koi je skupio već više od šest milijuna pregleda na YouTubeu.

Majka žrtve, Heather Unruh, bivša voditeljica vijesti u Bostonu, rekla je još prošle godine da je zvijezda ‘Kuće od karata’ u više navrata gurala ruku u hlače njenog 18-godišnjeg sina. Novi sudski dokumenti donose više detalja sporne noći.

William je upoznao glumca u restoranu i lagao mu da ima 23 godine (u Massachusettsu je granična dob za konzumaciju alkohola 21 godina). Zabavljali su se, pili pivo i viski, piše Daily Mail.

- Pića su samo dolazila cijele noći. Sve je postalo maglovito kad su se prebacili za piano. Unruhin sin rekao je da je popio četiri ili pet piva prije nego što je Spacey rekao da se prebace na viski dodajući: ‘Ajmo se napiti’ - stoji u izvještaju na sudu. Mladić je navodno Spaceyju pričao o svojoj djevojci kad mu je on rekao da joj prestane slati poruke. Nakon toga je Spacey navodno počeo pričati o veličini svog penisa. Mladić sen ije previše snašao i kaže da nije znao kako odgovoriti na to.

Potom je Spacey pozvao mladića i još nekolicinu prijatelja kod sebe, no on je to odbio sumnjajući da mu se glumac upucava. Međutim, ostao je u restoranu nadajući se da će se uspjeti slikati s njim, dobiti ‘nešto za Instagram’. Spacey mu je tad rekao da će se slikati s njim ako ode s njim kući. Tada je, prema sudskim dokumentima, počelo seksualno napastvovanje:

- Will se pokušao odmaknuti i maknuti se od Spaceyja, ali glumac mu je uporno gurao ruke u hlače. Rekao je da mu djevojka u porukama nije vjerovala pa je zato preko Snapchata snimio fotografije i video i poslao. Na koncu je ipak otišao sam na savjet žene koja je navodno vidjela ‘da je prillično uzrujan’. Idući je dan na poslu vlasnika bara obavijestio o incidentu.

Policija je uspjela doći do snimke i mladić je potvrdio da su to Spacey i on. Slavni glumac se povukao iz javnosti nakon teških optužbi iznesenih na njegov račun 2017. Jedna je od prvih zvijezda koje su se suočile s optužbama za seksualno uznemiravanje nakon što je producent Harvey Weinstein optužen za širok raspon seksualnog napastovanja, uključujući silovanje.

Prvo ga je u listopadu 2017. glumac iz ‘Zvjezdanih staza’ Anthony Rapp optužio za seksualno zlostavljanje u Spaceyjevom stanu 1986., kad je Rapp imao samo 14 godina. Nakon njega javili su se brojni muškarci koji su ga optuživali za istu stvar i dosad ih je ukupno 30 javno progovorilo. Premda optužnica nije podignuta, policija u Los Angelesu i Londonu istražuje slučaj.

Spacey je nakon brojnih optužbi izdao priopćenje u kojem moli za oprost, čime je ujedno ‘izašao iz ormara’, priznao da je homoseksualac, a potom se zbog optužbi prijavio u kliniku za odvikavanje od seksa u Arizoni, zajedno s producentom Harveyjem Weinsteinom.

Međutim, za razliku od Weinsteina, Spacey se posljednjih godinu dana uspio sakriti od javnosti sve do objave bizarnog videa. U videu naziva ‘Let Me Be Frank’ (igra riječi: ‘Bit ću iskren’ ili ‘Dajte da budem Frank’) Spacey priznaje optužbe, kaže da će ih sve prevladati i ponovno oživjeti karijeru. Na trenutke prilično nejasan i zagonetan, glumac u jednom trenutku kaže:

- Ako nisam platio za stvari koje obojica znamo da sam napravio, onda sigurno neću platiti za stvari koje nisam napravio. Osjećam se iznenađujuće dobro i moje samopouzdanje raste svakim danom da ćete uskoro saznati cijelu istinu. Samo malo, sad kad razmislim, ti me zapravo nikad nisi vidio kako umirem, zar ne? Zaključci mogu lako prevariti. Nedostajem li ti?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:38