SLOMLJENI GLAZBENIK

'MOLIO JU JE DA SE POMIRE, ALI ONA NIJE PROMIJENILA MIŠLJENJE...' Curi sve više detalja o posljednjim mjesecima života pjevača Prodigyja

 
 Profimedia, Mega Agency

Pjevač Prodigyja Keith Flint navodno je zvao bivšu ženu i molio je da se pomire, samo nekoliko dana prije nego što si je oduzeo život. Britanski mediji pišu da je čak odgodio prodaju zajedničkog imanja u Essexu vrijednog milijun i pol funti u nadi da će ponovno osvojiti japansku DJ-icu Mayumi Kai, od koje se rastao prošle godine.

- Keith se nadao da će ipak uspjeti, pomiriti se pa ju je u više navrata zvao i molio je da izglade probleme. Međutim, ona nije promijenila mišljenje i inzistirala je da prodaju kuću. To je slomilo Keitha. Mayumi ne treba kriviti za njegovu smrt, ali čini se kako Keith nije htio nastaviti bez nje - rekao je izvor za The Sun.

Zvijezda elektro scene devedesetih pronađen je bez svijesti u svom domu u ponedjeljak ujutro, no nije mu bilo pomoći. Prema pisanju britanskih Flint se objesio. Samo nekoliko dana prije toga navodno je ipak u oglasniku objavio kuću za prodaju.

Posljednji vikend

Njegovi prijatelji, susjedi i poznanici dodatno su šokirani s obzirom da je Keith u subotu trčao lokalnu utrku, bio dobro raspoložen, nasmijan i u odličnoj formi. Pjevač je kasnije odveo osobnog trenera na ručak gdje su se dobro zabavljali, te ga je čak pitao smije li doma odnijeti nekoliko boca piva. Gost istog restorana Galvin Green Man u Chelmsfordu rekao je za Daily Mail:

- Žena i ja smo jeli za stolom do njih kad je sin bacio vilicu na pod. Keith ju je podignuo, pozdravio ga i našalio se. Činio se baš veseo. Razgovarao je s trenerom o tome kako je istrčao najbolje osobno vrijeme i kako se zbog toga osjeća mnogo bolje. Djelovao je pozitivno i ponosno na vlastite pomake i dostignuća, i na to kako se zdravo osjeća. Zato sam još više, i kao obožavatelj njegovog rada, bio iznenađen kad sam čuo da si je oduzeo život brzo nakon toga. Bio je odjeven uobičajeno, u traprice, majicu i tenisice. Još je usput popričao s jednom stalnom gošćom koja je ondje jela s kćerkom.

Teško djetinjstvo i depresija

Flint je bio poznat kao velikodušan čovjek. Di Bennett, konobarica koja je radila u njegovom pubu Leather Bottle nedaleko od Chelmsforda, zatvorenom prije dvije godine, rekla je da se silno trudio da lokal opstane i ulagao u njega svoj novac.

- On je bio duša tog mjesta. Ondje mu je dolazio frizer i bojao mu kosu za nastupe. To je bila prava senzacija za goste. Ili bi recimo na konju došao na piće, a omiljeni mu je bio konj Blackie. Neću lagati, znao je tulumariti, ali kad je imao zakazanu turneju, odrekao bi se alkohola i svega, svakodnevno bi trčao i vježbao s osobnim trenerom. Bio je jako discipliniran kad je trebao. Bio je strašno velikodušan. Jednom je potpisivao svoju fotografiju za čak 40 fanova koji su se odjednom pojavili, a osoblje je ondje uglavnom jelo s popustom ili besplatno. Nekad bi jednostavno uzeo mušterijama račun i rekao da će on platiti. S obožavateljima je uvijek razgovarao i pozirao za fotografije. Prema svima je bio pristojan, pravi džentlmen, nikad ga nisam vidjela van kontrole. Znala sam da boluje od depresije. Mislim da je imao jako teško djetinjstvo i da ga se tata odrekao. Međutim, privatni je život čuvao za sebe, nikad nije pričao puno o tome osim s najbližima. Ne znam postoji li itko tko može nešto ružno reći o njemu - ispričala je Bennett.

Susjed za poželjeti

Keith je posljednji vikend svog života proveo aktivno. U subotu je istrčao pet kilometara na utrci u Cheltenhamu nakon čega je odveo trenera na ručak. U nedjelju su ga susjedi vidjeli na piću u poznatom lokalnom pubu. Jedan je za Daily Mail ispričao:

- Uvijek je bio jako prijateljski raspoložen i prizemljen. Prvi put smo pričali kad je čuo da radim u ribarnici. Sjeo je sa mnom i ženom ispred puba kao da smo stari prijatelji. Takav je čovjek bio. Ali nikad ne znate što se odvija u čovjeku.

Drugi se susjed prisjetio kad mu je bivša iselila prošle godine:

- Žena mu je iselila krajem prošle godine. Došao je kamion za seljenje po njezine stvari. To je bilo tužno jer se sjećam njihovog malog vjenčanja nedaleko od Chelmsforda. Mislim da je bilo 2006., manje od 100 gostiju, samo prijatelji i obitelj u maloj crkvi. Tulum je bio tu u njihovoj kući. Sjećam se da mi je jednom rekao kako je iscrpljujuće toliko fizičkog napora ulagati u nastupe. Ne znam kako će bend nastaviti bez njega, njegova energija je privlačila ljude. Imao je šest pasa, konje… Obožavao je prirodu, bio je posve druga osoba od one na pozornici. Obožavao je vatromete. Kad je doselio 1997., priredio je nekoliko zabava s vatrometom i svi smo bili pozvani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:49