NOVI SKANDALI

'NA SNIMANJU SCENE SEKSA SKINUO JE PLASTIČNU ZAŠTITU S MOJE VAGINE...' Redaju se optužbe na račun Jamesa Franca, on sve negira

James Franco, Ally Sheedy
 Retna A/AKM-GSI / Profimedia

U intervjuu u emisiji ‘Late Night with Seth Meyers’ u srijedu glumac James Franco odbacio je optužbe za neprimjereno ponašanje i seksualno zlostavljanje koje je na njegov račun na Twitteru iznijela nekolicina žena, uglavnom kolegica, nakon dodjele Zlatnih globusa u nedjelju.

‘Ljude treba saslušati. Ja imam svoju stranu priče. Suzdržat ću se od previše komentara, a ako moram podnijeti koji udarac dok pokušavam pobiti neke tvrdnje, onda u redu’, rekao je Franco.

Jedna od glumica, Ally Sheedy, koja je s glumcem radila prije tri godine na Off-Broadwayu, napisala je na Twitteru pa u međuvremenu pobrisala: ‘Zašto je James Franco pozvan na Zlatne gobuse? Rekla sam previše. James Franco je upravo pobijedio. Molim vas, nikad me nemojte pitati zašto sam napustila filmsku industriju.’

Kad ga je voditelj Meyers zamolio da pojasni svoje riječi, Franco je jasno negirao sve optužbe. Komentirao je i Allyne objave: ‘Imao sam sjajan odnos s njom. Objavu je uklonila s Twittera. Ne znam, jednostavno ne znam, sve mi je to šokantno. Valjda jednostavno čekam da vidim u što će se to razviti…’

U četvrtak je pak u Los Angeles Timesu izašao članak u kojem još pet žena optužuje glumca za zlouporabu položaja i seksualno iskorištavanje dok im je bio profesor glume i mentor. Glumice su otkrile da se Franco znao jako razbijesniti na snimanju ako bi one odbile snimati u toplesu. Jedna je polaznica Francove glumačke škole ispričala da je na snimanju filma ‘The Long Home’ prije dvije i pol godine skinuo zaštitne folije prilikom snimanja scena oralnog seksa.

Glumica Violet Paley prisjetila se da se Franco pred njom skinuo i pokušao je prisiliti na oralni seks. Premda je s njim neko vrijeme bila u ljubavnoj vezi, rekla je da taj put nikako nije bio s obostranim pristankom.

Francov odvjetnik Michael Plonsker negirao je sve optužbe i naveo Francove riječi iz emisije ‘The Late Show With Steven Colbert’ kao službeno odbacivanje optužbi: ‘Ponosim se time što sam uvijek u životu preuzimao odgovornost za svoje postupke. Drugačije se ni ne znam ponašati. Stvari koje sam pročitao na Twitteru nisu točne. No, potpuno podržavam osobe koje odluče istupiti i progovoriti jer toliko dugo nisu imale svoj glas. Zato ih ni na koji način ne želim ušutkati.’

No, unatoč tome, čini se da su ga optužbe pogodile jer se u četvrtak navečer nije pojavio na dodjeli Critics Choice Awards gdje je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu ‘The Disaster Artist’.

‘Jako mu je teško, nije dobro. Toliko mu je teško sve to palo da je promijenio broj telefona. Njegovi bliski prijatelji ga podržavaju, ali svejedno je teško. Vjerojatno se odlučio malo sakriti’, rekao je izvor za magazin People.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:42