RAZMIŠLJA O POVLAČENJU

NAJTEŽI DANI GITARISTIČKOG VIRTUOZA Eric Clapton progovorio o sve težim zdravstvenim problemima: 'Ruke mi otkazuju, gubim i sluh, neće mi biti bolje'

 
 Getty Images

Iako nas do festivala British Summer Time, najavljenog za 8. srpnja u londonskom Hyde Parku, dijeli nešto više od pola godine, legendarni Eric Clapton (72), čiji se nastup očekuje s velikim nestrpljenjem, priznao je kako već sad ima nevjerojatnu tremu, a u intervjuu za BBC Radio 2 otkrio je i zašto.

Naime, legendarni glazbenik se, zbog izvjesnih zdravstvenih problema, boji hoće li uopće moći odraditi koncert, a da pritom ne razočara najvjernije obožavatelje.

Osim što su mu dijagnosticirali oštećenje živčanog sustava, zbog čega sve teže kontrolira ruke, što mu itekako smeta pri sviranju gitare, Clapton boluje i od tinitusa - zujanja u ušima, koje u starosti može dovesti i do gubitka sluha, a ako se ne liječi, kod nekih pacijenata, u najgorim slučajevima, dugoročno uzrokuje nesanicu ili depresiju.

- Svjestan sam ozbiljnosti situacije, ali živim iz dana u dan... Sretan sam što sam još ovdje, što još mogu raditi... Sve je počelo s bolovima u leđima, a to je s vremenom prešlo u perifernu neuropatiju - to je medicinski termin za oštećenje živaca čije su posljedice slabost i ukočenost udova te neugodan osjećaj žarenja i trnaca - objasnio je Eric.

Legendarni glazbenik kaže kako se pomirio s činjenicom da mu se stanje neće poboljšati, a počeo je razmišljati i o povlačenju sa scene, barem što se koncerata tiče.

- Jednostavno se ne želim sramotiti pred ljudima koji me vole i cijene. Ako i dođe do najgorega, uvijek mi ostaje rad i snimanje u studiju - zaključio je Clapton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:26