PROGOVORILA O SVEMU

NAJTEŽI DANI ZVIJEZDE BEVERLY HILLSA Rak joj se proširio: 'Najgore je što ne znam što me čeka'

 Getty Images

Shannen Doherty, glumica najpoznatija po svojoj ulozi Brende Walsh u seriji Beverly Hills 90210, u razgovoru za ET otkrila je da se njezin rak dojke proširio na limfne čvorove, a tijekom jedne od operacija otkriveno je kako je moguće da su se neke stanice raka proširile i dalje od limfnih čvorova. Zbog toga ide na kemoterapiju i na zračenje.

Također, otkrila je da je u svibnju odstranila jednu dojku. Rak dojke dijagnosticiran joj je u veljači 2015. i do sada je prošla tri od osam rundi kemoterapije.

U razgovoru za ET rekla je da su najstrašniji dio njene borbe - nepoznanice. Hoće li kemoterapija funkcionirati, hoće li zračenje imati učinka? Hoće li morati ponovno prolaziti kroz to, ili će dobiti drugi rak?

Usprkos velikoj podršci liječničkog tima, Shannen Doherty doživjela je emotivnu reakciju kada je isprobavala novi grudnjak nakon mastektomije.

"Bilo je to traumatično i stravično. Tada nisam ništa mislila o tome, no moja majka otišla je sa mnom i ja sam se rasplakala u garderobi i istrčala van, sjela u auto i plakala", ispričala je 45-godišnja Doherty, prisjetivši se sada tih događaja sa smiješkom.

Jedno od najtežih iskustava u borbi s rakom bilo joj je gubitak kose s frizurom po koju je mnogobrojni gledatelji pamte još iz dana kada je glumila Brendu Walsh.

Step 6

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Nakon druge kemoterapije kosa joj je izgledala kao da ima dreadlockse, a kada ju je pokušala počešljati - počela je ispadati. "Sjećam se da sam držala cijele čuperke kose u rukama i otrčala majci plačući 'moja kosa, moja kosa, moja kosa'", ispričala je za ET.

Na koncu je Shannen odlučila obrijati cijelu glavu. Napravila je to u etapama, prvo se ošišala kratko, zatim je napravila svojevrsnu irokezu (i to joj je bila najdraža varijanta), a na koncu je brijaćim aparatom odstranila svu kosu. Sada običava nositi šalove preko glave, a neke od šalova osobno joj je poslala dizajnerica Diane von Furstenberg.

Za vrijeme šišanja Shannenin suprug Kurt Iswarienko, s kojim je u braku pet godina, radio je u Meksiku pa nije mogao biti s njom kad se ošišala. Shannen mu je poslala fotografije i video snimke, a on joj je odgovorio: 'O bože, izazovna si bez kose'. Poznata glumica ističe pritom da je imala veliku pomoć obitelji i prijatelja u borbi s rakom.

Step 4

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Otvoreno je progovorila o mučninama i povraćanju, te napadima opće slabosti kad ju je suprug morao nositi u auto i voziti onkologu da je spoji na infuziju. Njena iskrena ispovijest, nada se, možda će pomoći i drugima koji se bore kao i ona s ovom opakom bolešću.

"Lakše je živjeti s rakom ako znam da pomažem barem jednoj osobi", rekla je za ET.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:21