VANITY FAIR NA METI KRITIKA

NASLOVNICA KOJA JE ZAPALILA INTERNET Melania Trump vilicom vrti bisere poput špageta: 'Ovo je neukusno i ponižavajuće'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.01.2017. u 09:30

Screenshot / Twitter

Usred diplomatske krize između Washingtona i Meksika, urednici meksičkog izdanja časopisa Vanity Fair na naslovnicu broja za veljaču odlučili su staviti fotografiju Melanije Trump u glamuroznom izdanju, na kojoj američka prva dama sjedi pred zdjelom punom nakita, vilicom 'motajući' ogrlicu poput špageta, što je izazvalo kritike i potaknulo polemike. 

"Melania Trump na naslovnici za veljaču. Priča koja otkriva prošlost intrigantne prve dame", tweetao je u četvrtak časopis. Tweet se pojavio isti dan kad je Bijela kuća izvijestila da će natjerati Meksikance da plate izgradnju kontroverznog zida na granici između dviju zemalja.

No, brojni tweetovi svjedoče o tome da je odluka uredništva časopisa vrlo loše primljena među brojnim Meksikancima.

"Hvala @VanityFairMX-u što je na naslovnicu stavio Melaniju Trump. Odličan primjer senzibiliteta, empatije, patriotizma i inteligencije uredništva", napisao je politolog i urednik meksičkog lista Reforma na Twitteru.

"Definitivno nedostatak izdavačeva senzibiliteta", tweetala je meksička spisateljica i kolumnistica Guadalupe Laeza. "Počela sam čitati članak i nisam ga uspjela dovršiti. Ne želim znati ništa o supruzi našeg neprijatelja broj 1", istaknula je.

 

Ostali korisnici društvenih mreža izbor uredništva ocjenjuju "krajnje neukusnim", "ponižavajućim", "loše tempiranim", osobito zbog trenutka u kojemu aktualni američki predsjednik Donald Trump ne prestaje kritizirati Meksiko i prijetiti mu.

U reportaži meksički Vanity Fair predstavlja treću Trumpovu suprugu i nekadašnju manekenku kao "lijepu, sramežljivu i obzirnu" ženu.

"Ne, ovdje nije riječ ni o kakvom dodvoravanju", napisalo je uredništvo časopisa na Twitteru, odgovarajući na brojne kritike.

Fotografija Melanije Trump na naslovnici Vanity Faira reciklirana je iz prošlogodišnjeg travanjskog izdanja GQ-a. Vlasnik obaju časopisa je ista tvrtka - Conde Nast.

Donald Trump je već godinama u zavadi s Vanity Fairom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo