INTERVJU ZA HARPER'S BAZAAR

Natalie Portman misli da su žene naučene da potisnu svoju ljutnju te da su "socijalizirane" da ljutnju interpretiraju na poseban način

Natalie Portman
 Profimedia, UPI

Američko-izraelska glumica Natalie Portman (38) rekla je u intervjuu za časopis Harper's Bazaar da misli da su žene naučene da potisnu svoju ljutnju te da su "socijalizirane" da ljutnju interpretiraju na poseban način. "Socijalizirane smo da vjerujemo da ne osjećamo ljutnju, već da smo ili tužne ili uzrujane", rekla je Portman. "Onda sam shvatila da sam mi se stanje uma naglo promijenilo i pomislila sam, 'O moj Bože, kad sam ponekad ronila suze zapravo sam bila ljuta, ali se nisam htjela izraziti", rekla je glumica.

Portman se u razgovoru dotaknula i činjenice da se žene suočavaju s određenim poteškoćama kada ih se vrednuje na temelju izgleda te pozitivnog učinka pokreta Time's Up.

Glumica je u siječnju 2018. godine pokretu Time's Up donirala 50 tisuća američkih dolara. Portman je dodala da joj je suradnja s Time's Up pokretom pomogla da upozna nekoliko inspirativnih poznatih ženskih osoba. "Inspirirale su me Reese Witherspoon, America Ferrera i Kerry Washington, koje rade impresivan kreativan posao - produciraju, glume, režiraju i brinu o svojim obiteljima", dodala je. "Kad god pomislim da ima previše posla, vidim što one rade i znam da mogu raditi više."

Portman je rekla da cijeni Mariju Graziju Chiuri, prvu ženu koja je radila kao umjetički direktor modne kuće Dior (posao je dobila u srpnju 2016. godine, op.a.).

"Čudesno je to što žena dizajnira za druge žene, netko tko nas razumije i zna da bismo nekad obukle majicu sa suknjom te cipelama bez pete, ili možda haljinu s džepovima", rekla je glumica. "Ako žena u haljini ne može disati, što to znači? To je najdoslovniji simbol potlačenosti koji postoji. To je tako politički."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:51