STRAH OD ZARAZE

'NE IDEŠ TI NIGDJE!' Charles ima koronavirus, Meghan zabranila Harryju da ga ode posjetiti: 'Princ se jako brine za oca i baku. Osjeća se bespomoćno'

 
Meghan Markle i princ Harry
 MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Otkako je princ Charles (71) u utorak saznao da je pozitivan na koronavirus, sa suprugom Camillom smjestio se u samoizolaciju na imanju Balmoral u Škotskoj. Charles, piše Daily Mail, trenutačno ima samo blage simptome, a razbolio se dva tjedna nakon susreta s princom Albertom od Monaka, koji je također inficiran virusom COVID-19.

Zbog pojave zaraze u britanskoj kraljevskoj obitelji posebno se zabrinula Meghan Markle - s obzirom da princ Harry i ona već neko vrijeme borave na kanadskom otoku Vancouver, Meghan je navodno suprugu izričito zabranila da ode posjetiti bolesna oca - naravno, iz straha kako se i sam ne bi zarazio.

- Ona nipošto ne želi da Harry putuje u Veliku Britaniju... Oboje su frustrirani jer žele pomoći, ali s obzirom na okolnosti - ne mogu - rekao je izvor blizak Markle.

Harry svog oca, princa Charlesa, nije vidio od 9. ožujka, ali redovito su u kontaktu. Štoviše, čini se kako je pandemija koronavirusa zbližila članove kraljevske obitelji, koju su u posljednje vrijeme potresali poprilično narušeni odnosi.

- Harry se jako brine za oca i baku, kraljicu Elizabetu II. Osjeća se bespomoćno... Stalno se čuje i sa starijim bratom, princom Williamom... Iako je u Kanadi, obećao je pomoći obitelji koliko god može - doznaje se.

U međuvremenu, Meghan Markle uvela je dodatne mjere opreza u dom koji dijeli sa suprugom i sinom Archiejem - svo osoblje u njihovoj kući mora se pridržavati strogog higijenskog protokola i nositi rukavice od lateksa.

Queen Elizabeth II , Prince of Wales, Duchess of Cornwall , Prince Harry and Meghan Markle, the Duke and Duchess of Sussex, along with Duke and Duchess of Cambridge and Earl and Countess of Wessex at the Commonwealth Day Service at Westminster Abbey  in London. Picture by i-Images / Pool, Image: 505043772, License: Rights-managed, Restrictions: UK OUT.  End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Email: info@eyevine.com, Model Release: no, Credit line: i-Images / Eyevine / Profimedia
i-Images / Eyevine / Profimedia

Također, Meghan je odlučila rasteretiti lokalno sklonište za napuštene životinje i pružiti privremeni dom labradoru Coleu, a svoje prijatelje zamolila je da učine isto.

- Velika je vjerojatnost da će pas na kraju zauvijek ostati kod nje - komentirali su njoj bliski izvori. Podsjetimo, Markle već ima dva udomljena psa, a prije dvije godine s Harryjem je spasila i trećeg.

- Isprva se zanimala za tromjesečno štene, ali izgleda da će ipak uzeti starijeg psa, a Cole se čini idealnim, stvarno je dobar s malom djecom i drugim psima - doznaje Daily Mail.

A osim životinjama, Meghan u jeku pandemije koronavirusa pomaže i ljudima - tako se već povezala s neprofitnim organizacijama koje se brinu za očuvanje mentalnog zdravlja: "Osobito je fokusirana na osobe kojima nedostaju sustavi potpore, želi im pokazati da nisu sami".

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Around the world, the response from people in every walk of life, to protect and look out for their communities has been inspiring. None more so than the brave and dedicated healthcare workers on the frontline, risking their own well-being to care for the sick and fight COVID-19. Wherever you are in the world, we are all incredibly grateful. For all of us, the best way we can support health workers is to make sure we do not make their job any harder by spreading this disease further. No matter where you are, the @WHO have shared some guidelines that can help. You may have seen or heard these before, but they are as important today as ever. Please click our link in bio for more information from @WHO

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:07