DOBAR SAMARIĆANIN

NE SPAŠAVA SAMO JEDI VITEZOVE OD NEVOLJA, ČINI TO I U PRAVOM ŽIVOTU Harrison Ford spasio ženu nakon prometne nesreće

American actor Harrison Ford attends to the presentation of Blade Runner 2049 at Villa Magna Hotel in Madrid, Spain September 19, 2017., Image: 349847035, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Glumac Harrison Ford skuplja pohvale zbog spašavanja žene čiji je automobil sišao s autoceste i udario u drvo u Kaliforniji, piše BBC.

Ford je s prijateljem boravio u Santa Paulu, mjestu sjeverno od Los Angelesa, kada su čuli da se zbila prometna nesreća. Dvojica su muškaraca odmah potrčala vidjeti što se dogodilo.

"Ponio se poput dobrog Samarićanina. Kao i svaka druga osoba, pokušao je pomoći prije dolaska policije i hitne pomoći", rekao je policijski službenik Matt Alonzo.

Alonzo je dodao da su Ford i drugi koji su se našli na mjestu prometne nesreće pomogli ženi izaći iz automobila.

Prema pisanju Ventura County Stara, žena je u prometnoj nesreće pretrpjela samo manje ozljede.

Kalifornijska prometna policija (CHP) u svojem je izvještaju o događaju navela da se 63-godišnjakinja vozila istočno na autocesti broj 126 kada je nešto prije 11 sati iz nepoznatog razloga skrenula lijevo na prostor koji dijeli dvije prometnice autoceste.

Glasnogovornik CHP-a Tom Kirkland rekao je da je žena zakočila, izgubila kontrolu nad vozilom, prešla preko svih cestovnih traka prometnice pored one kojom se vozila i sletjela s autoceste te se zabila u drvo na omanjem nasipu.

Ford je dotrčao do žene, provjerio je li dobro te nakon toga otišao. Nije svjedočio sudaru i davao izjave.

Kirkland je dodao da su policajci iz Santa Paule i lokalne vatrogasne službe također intervenirale.

Izdvajamo