SEKSI TAMTA

NEOBIČAN ŽIVOTNI PUT CIPARSKE PREDSTAVNICE NA EUROSONGU Pjevačica se udala sa samo 14 godina i rodila, završila školu i postala pop zvijezda

 
Tamta
 Ronen Zvulun / REUTERS

Ciparska predstavnica na Eurosongu, koji se ove godine održava u Izraelu, izborila je subotnje finale za svoju zemlju. Pjevačica Tamta imala je prilično seksi nastup s pjesmom ‘Replay’ grčko-švedskog autora Alexa Papaconstantinoua.

Premda je prošlogodišnja ciparska predstavnica Eleni Foureira izborila visoko drugo mjesto, Cipar generalno nije imao velikog uspjeha na Eurosongu. Međutim, nakon Tamtinog nastupa ponovno im predviđaju visok plasman, a Tamta već dulje vrijeme drži solidno 12. mjesto u većini kladionica.

Pravog imena Tamta Goduadze rođena je i odrasla u Gruziji gdje je i počela pjevati s pet godina. Međutim, već se sa 14 godina udala za svog 16-godišnjeg dečka i rodila kćer Annie. Brak se raspao kroz šest godina, no Tamta je uz podizanje djeteta uspjela završiti školu i upisati fakultet. Ubrzo je odlučila s kćerkom preseliti u Grčku gdje je već imigrirala njezina majka s mlađim Tamtinim bratom.

Doselila je u Atenu gdje je radila kao spremačica s majkom. S obzirom da u to vrijeme nije imala dozvolu za stalno prebivalište, jedna obitelj kod koje je čistila, preporučila joj je da se javi na audiciju za televizijski talent show Super Idol. Te sezone, 2003. godine, osvojila je nevjerojatan uspjeh - drugo mjesto u showu i potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom.

U Grčkoj i na Cipru je vrlo brzo postala pop zvijezda zahvaljujući visokim pozicijama na top listama da bi 2014. bila izabrana za mentora u gruzijskoj verziji X Factora, a dvije godine kasnije i u grčkoj.

38-godišnja Gruzijka zaintrigirala je eurovizijsku publiku koja je imala uglavnom pozitivne komentare na njezin nastup. Ovo joj nije prvi put da se natjecala za Eurosong. Pokušala je i 2007. na nacionalnom natjecanju u Grčkoj, no nije dobila dovoljno glasova za prolaz u finale. Sad nastupa za Cipar, a kako će proći, vidjet ćemo u subotu.

Eurosong se održava u areni Expo Tel Aviv, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje vode televizijski voditelji Erez Tal i Assi Azar, te Lucy Ayoub sa supermodelom Bar Refaeli. Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Usudi se sanjati (eng. Dare to Dream).

Hrvatska se tek treba izboriti za finale Eurosonga. Naš predstavnik Roko Blažević s pjesmom 'The Dream' pokušat će ga izboriti u polufinalnoj večeri u četvrtak. U drugom polufinalu natječe se 18 zemalja, a Roko nastupa deseti po redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:52