TUŽNA VIJEST

NEVJERICA U NIZOZEMSKOJ KRALJEVSKOJ OBITELJI Kraljičina mlada sestra pronađena mrtva u Argentini, sumnja se na samoubojstvo

Ines Zorreguieta
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Mlađa sestra nizozemske kraljice Máxime, Inés Zorreguieta, pronađena je u srijedu mrtva u svom stanu u Buenos Airesu u Argentini. Premda još ništa nije službeno potvrđeno, glasnogovornik nizozemske ambasade rekao je za list La Nacion kako vlasti ‘pretpostavljaju da se radi o samoubojstvu’.

33-godišnja Inés je patila od depresije i mentalnih problema, piše Daily Mail. Njezino je tijelo uklonjeno u utorak ujutro, obdukcija će se obaviti naknadno.

Kraljičina je sestra radila za nizozemske vlasti u Argentini kao službenica u Ministarstvu socijalne politike i razvoja. Također, bila je kuma 11-godišnjoj kćeri kraljice Máxime, princezi Ariani.

Zbog ovog užsnog događaja kraljica (47) je otkazala sve službene događaje i sastanke te čim prije planira otputovati u rodnu Argentinu. Ovaj je tjedan prisustvovala festivalu u Nizozemskoj, a idući se tjedan trebala pridružiti mužu kralju Willemu-Alexanderu na proputovanju Estonijom, Litvom i Latvijom.

Nizozemski je premijer rekao da je vijest ‘jako tužna i tragična’: ‘Iznenadna smrt sestre kraljice Máxime sve nas je šokirao. Naše misli i molitve su s kraljicom i jezinom obitelji. Želim im svu snagu koja im je potrebna u ovom trenutku strašnog gubitka. Nadam se da će dobiti prostora i privatnosti koje je sad potrebno.’

Inés je bila najmlađa kći Jorgea Zorreguiete i njegove druge žene Maríje del Carmen Cerruti Carricart. Članovi obitelji Zorreguieta već generacijama postaju političari, državnici ili plemići. Inés i kraljica Máxima imaju još dva brata i tri polusestre.

Kralj Willem-Alexander naslijedio je prijestolje nakon što je njegova majka u travnju 2013. abdicirala. Tad je kraljica Máxima postala prva nizozemska kraljica rođena u Južnoj Americi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:47