RASKALAŠENI ŽIVOT

'NITKO SLAVAN NE MOŽE JOJ POMOĆI, SAMO BOG' Očajnički apel obitelji slavne pjevačice zbog njezinog narušenog zdravstvenog stanja

 Getty Images / Getty Images

Selena Gomez treba prestati sa svojim raskalašenim životom prije nego što to bude prekasno, poručio je u razgovoru za Radar Online Artemis Arzola, ujak Selene Gomez.

Razlog za taj njegov apel je lupus, bolest s kojom se pjevačica već godinama bori.

- Samo treba puno moliti i osjetit će mir. Nitko slavan ne može joj pomoći, samo Bog - tvrdi njezin zabrinuti ujak.

Kako piše spomenuti portal, Selena će možda morati i na transplantaciju bubrega koja bi bila spasonosan potez u ovoj situaciji.

- Ona je mlada, a Hollywood je prepun brojnih iskušenja, no ona se treba početi brinuti za sve. Lupus preuzima njezino tijelo unatoč lijekovima koje uzima. Svoje zdravlje treba shvatiti ozbiljno, sad više nego ikad - govori njezin zabrinuti ujak.

Zbog teškog zdravstvenog stanja Selena je već dva puta hospitalizirana, a prošla je i kemoterapiju. U rujnu prošle godine prijavila se na rehabilitaciju zbog emocionalnih problema i depresije.

Pjevačica je dva puta otkazala i turneje. Zadnji put je to učinila prošle godine u kolovozu kada je svojim obožavateljima i objasnila što je razlog tome.

- Trenutačno se želim usredotočiti na boljitak svog zdravlja te na svoju sreću, pa sam tako odlučila da je najbolje da odmorim na neko vrijeme. Otkrila sam da su anksioznost, napadaji panike i depresija nuspojave lupus. Hvala mojim obožavateljima na podršci. Znate koliko mi značite, no moram se suočiti sa svime navedenim kako bih bila sigurna da radim sve što je u mojoj moći da bih ozdravila - poručila je tada pjevačica.

Što je lupus?

Lupus ili sistemski eritemski lupus je autoimuna bolest u kojoj imunološki sistem postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo. To rezultira simptomima kao što su upala, otok i oštećenje zglobova, kože, bubrega, krvi, srca i pluća.

Neki od simptomi lupusa su Bol u zglobovima ruku, artritis, otečeni zglobovi, laktovi, koljena, gležnjevi, oticanje ruku i nogu zbog problema s bubrezima, temperatura viša od 38 stupnjeva, dugotrajan ili ekstremni umor, lezije kože ili osip, osobito na rukama, licu, vratu ili leđima, osip u obliku leptira preko obraza i nosa, anemija, bol u prsima prilikom dubokog disanja ili nedostatak zraka, anksioznost, depresija, glavobolja, gubitak pamćenja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:43