VLADIMIR FURDIK

NOĆNI KRALJ ODUŠEVIO SE MEDICAMA I REBARCIMA Najslavniji negativac nakon Dartha Vadera večerao je u restoranu Brewbites Hrvoja Šalkovića

 
Hrvoje Šalković i Vladimir Furdik
 FACEBOOK

Nakon Samuela L. Jacksona, zagrebački restoran Brewbites ugostio je proteklog vikenda na večeri još jednog stranog glumca - Vladimira Furdika Furdu, trenutačno najpoznatijeg po ulozi Noćnog kralja u HBO-ovoj hit-seriji “Igra prijestolja”.

Izdanje bez maske

Vlasnik restorana Hrvoje Šalković vjerojatno ne bi ni znao tko mu je stigao u goste (što i ne čudi s obzirom na to da je Furdik u “Igri prijestolja” cijelo vrijeme bio pod maskom), da mu jedan od gostiju iz glumčeve poveće ekipe, u kojoj je bilo i filmaša iz Hrvatske, nije otkrio da je riječ o Noćnom kralju.

- Pitao me znam li tko je taj čovjek, a onda mi je rekao da je to najslavniji negativac nakon Darth Vadera. Moram priznati da me Furdik oduševio svojom jednostavnošću i pristupačnošću, jer kad sam njegovo društvo počastio medicama, stvarno se iznenadio i oduševio. A nije baš da svatko reagira tako - govori Šalković.

Igra prijestolja

Ovaj 49-godišnji slovački glumac ima zapravo izuzetno zanimljiv profesionalni put.

Nakon što je u filmsku industriju ušao kao kaskader, i to godinama radio za velike projekte (poput “Skyfalla”), otvorila mu se mogućnost i glumačkih angažmana.

Tako je u “Igru prijestolja” ušao u šestoj sezoni umjesto nakon što je seriju napustio Richard Brake iz nepoznatih razloga, a koji je do tada tumačio Noćnog kralja. Nedavno je u Budimpešti snimao novu seriju “The Witcher” u kojoj glavnu ulogu ima Henry Cavill, a nakon toga poslom ili privatno stigao je u Zagreb.

HBO
Noćni kralj iz 'Igre prijestolja'

U američkom restoranu Brew­bites društvo je uživalo u rakijama i vinima, jeli su burgere i rebarca, a zadržali su se nekoliko sati.

- Bio je s većim društvom, njih desetak, bilo ih je iz cijelog svijeta i bili su potpuno opušteni. Nisu imali nikakvih posebnih zahtjeva, puno su se smijali i zezali.

Vladimir je bio toliko simpatičan da je to čudo.

Uopće nije strašan kao u ‘Igri prijestolja’ - rekao je Hrvoje Šalković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:37