FILM 'WHITNEY'

NOVE ŠOKANTNE TVRDNJE O ŽIVOTU GLAZBENE DIVE Whitney Houston je seksualno zlostavljala rođakinja, poznata soul pjevačica?

 
 David Corio / Redferns / press

Novi dokumentarni film o Whitney Houston, premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, iznosi šokantne tvrdnje o zvijezdinom ranom djetinjstvu.

Naime, tvrdi se da je pjevačica bila seksualno zlostavljana i to od strane svoje rođakinje Dee Dee Warwick, sestre glazbene ikone Dionne Warwick.

Dee Dee je umrla 2008. godine, četiri godine prije nego je i sama Whitney skončala utopivši se u kadi uslijed zloporabe droge.

Redatelj filma 'Whitney', Kevin Macdonald, kaže kako mu je tajnu povjerio polubrat pjevačice, Gary Garland, koji je i sam trpio zlostavljanje.

I sam Garland pojavljuje se u filmu te govori da je bio seksualno napastovan te da misli kako je i Whitney bila žrtva. Rekao je i kako mu je supruga Pat rekla da joj se pokojna diva povjerila, no nije iznijela detalje.

Singer Dee Dee Warwick  performs before receiving the Pioneer Award at the Rhythm & Blues Foundation Pioneer Awards dinner February 25 in Los Angeles. [Warwick, a native of New Jersey, was honored for her career and has toured with her sister, Dionne Warwick. ]
??» - PBEAHULWNDW
Dee Dee Warwick

Redatelj filma kaže kako je dva mjeseca nakon razgovora s Garlandom, pričao i s Whitneynon tetom, Mary Jones koje je potvrdila da se zlostavljanje doista dogodilo.

Macdonald kaže kako je odlučio pristupiti obitelji pokojne zvijezde nakon što je na nekim starim snimkama primijetio nešto uznemirujuće.

'Činilo se kao da se ne osjeća dobro u vlastitoj koži, kao da nešto skriva. Ona je bila vrlo lijepa žena, ali zatvorena u svom ponašanju. Gledao sam te stare snimke i rekao montažerima da tu ima još nečega, da me snimke podsjećaju na moj raniji film o zlostavljanoj djeci.'

Tad je doznao za optužbe o zlostavljanju poznate pjevačice, no osoba koja mu je to otkrila nije željela pred kamere. Puno nije doznao ni od Whitneynog bivšeg muža Bobbyja Browna.

'On tvrdi da nije ništa znao. No ne bi me čudilo da mu Whitney nije ništa rekla. Kad čujete kako o tome govori Mary Jones i kad kaže koliko se Whitney sramila svega, postane vam jasno zašto je to tajila i zašto nije ništa rekla čak ni svojoj majci.'

Film 'Whitney' u kinima će se početi prikazivati 6. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:11