ŽELI ZAŠTITITI MEGHAN

NOVE TUŽBE PRINCA HARRYJA PROTIV BRITANSKIH TABLOIDA 'Izgubio sam majku i sad gledam kako mi supruga postaje žrtva istih moćnih snaga'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2019. u 23:03

Johannesburg, SOUTH AFRICA - Prince Harry and Meghan Markle, Duke and Duchess of Sussex are seen during a visit to a township to learn about Youth Employment Services (YES), which aims to tackle the critical issue of youth unemployment in South Africa by creating one million new work opportunities in the next three years.
*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 474883408, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN NETHERLANDS, Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Harry tužio je vlasnika britanskih tabloida, među kojima The Sun, objavila je ta grupacija u petak, nekoliko dana nakon tužbe protiv Mail on Sundayja, kako bi zaštitio suprugu Meghan Markle.

- Potvrđujemo da je vojvoda od Sussexa podnio tužbu - priopćio je News Group Newspapers, vlasnik The Suna (najčitaniji britanski tabloid) i ugašenog News of The Worlda.

Neki mediji koji govore o krađi glasovnih poruka pišu da je podignuta tužba i protiv Daily Mirrora.

Princ Harry oglasio se u utorak želeći zaštititi suprugu Meghan od britanskog žutog tiska koji je, po njegovim riječima, "nemilosrdno" progoni, kao što je progonio njegovu majku, princezu Dianu, i najavio je tužbu protiv Maila on Sunday.

Na mrežnoj stranici kraljevskog para najavio je tužbu protiv "nezakonitog (objavljivanja privatnog pisma) u kojemu je (...) izostavljanjem nekih odlomaka izokrenut smisao rečenica i riječi kako bi se prikrile laži što se šire zadnjih godinu dana".

Smjerao je na tabloid Mail on Sunday koji je u veljači objavio pismo koje je Meghan poslala ocu Thomasu Markleu, od kojega se distancirala i koji ne propušta priliku da medijima otvori dušu o narušenoj vezi s kćeri.

- Najviše se bojim da se povijest ne ponovi... Izgubio sam majku i sad gledam kako mi supruga postaje žrtva istih moćnih snaga - napisao je princ Harry u pismu objavljenom na toj mrežnoj stranici.

Lady Di je 31. kolovoza 1997. poginula u automobilskoj nesreći u Parizu bježeći pred paparazzima koji su je pratili na motociklu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo