ŽELI ZAŠTITITI MEGHAN

NOVE TUŽBE PRINCA HARRYJA PROTIV BRITANSKIH TABLOIDA 'Izgubio sam majku i sad gledam kako mi supruga postaje žrtva istih moćnih snaga'

 BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Harry tužio je vlasnika britanskih tabloida, među kojima The Sun, objavila je ta grupacija u petak, nekoliko dana nakon tužbe protiv Mail on Sundayja, kako bi zaštitio suprugu Meghan Markle.

- Potvrđujemo da je vojvoda od Sussexa podnio tužbu - priopćio je News Group Newspapers, vlasnik The Suna (najčitaniji britanski tabloid) i ugašenog News of The Worlda.

Neki mediji koji govore o krađi glasovnih poruka pišu da je podignuta tužba i protiv Daily Mirrora.

Princ Harry oglasio se u utorak želeći zaštititi suprugu Meghan od britanskog žutog tiska koji je, po njegovim riječima, "nemilosrdno" progoni, kao što je progonio njegovu majku, princezu Dianu, i najavio je tužbu protiv Maila on Sunday.

Na mrežnoj stranici kraljevskog para najavio je tužbu protiv "nezakonitog (objavljivanja privatnog pisma) u kojemu je (...) izostavljanjem nekih odlomaka izokrenut smisao rečenica i riječi kako bi se prikrile laži što se šire zadnjih godinu dana".

Smjerao je na tabloid Mail on Sunday koji je u veljači objavio pismo koje je Meghan poslala ocu Thomasu Markleu, od kojega se distancirala i koji ne propušta priliku da medijima otvori dušu o narušenoj vezi s kćeri.

- Najviše se bojim da se povijest ne ponovi... Izgubio sam majku i sad gledam kako mi supruga postaje žrtva istih moćnih snaga - napisao je princ Harry u pismu objavljenom na toj mrežnoj stranici.

Lady Di je 31. kolovoza 1997. poginula u automobilskoj nesreći u Parizu bježeći pred paparazzima koji su je pratili na motociklu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:02