PREMINULA LEGENDA

OBJAVLJEN DRAMATIČAN POZIV HITNOJ POMOĆI ZA PREMINULOG GLUMCA Reynolds je ležao obliven znojem: 'Diše, ali ne odgovara na pitanja...'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 07.09.2018. u 11:48

 • Profimedia, Capital pictures

  Od posljedica srčanog udara u dobi od 82 godine u četvrtak je umro legendarni holivudski glumac Burt Reynolds. Američki portal TMZ objavio je u petak snimku poziva hitnoj pomoći u trenutku kad glumac više nije mogao govoriti i kad su se borili za njegov život.

  Na snimci se čuje muški glas kako govori dispečeru da pošalju hitnu pomoć u Reynoldsovu kuću.

  - Ne može disati i boli ga u prsima - čuje se muški glas, a kad ga na centrali pitaju je li glumac budan i svjestan, muškarac odgovara: - Napola. Diše, ali ne odgovara na pitanja.

  Dispečer tad postavi još niz pitanja koja se u takvim situacijama postavljaju, dok su kola hitne pomoći na putu. Na pitanje oblijeva li ga hladan znoj, muškarac odgovara potvrdno, a kad ga pitaju je li Reynolds ikad imao srčani udar, odgovara da su mu ugradili premosnicu prije nekoliko godina.

  Reynolds je imao srčani udar i umro je u bolnici na Floridi u četvrtak ujutro, okružen obitelji.

  Stekao je svjetsku slavu ulogama u filmovima "Oslobađanje" (1972.) redatelja Johna Boormana u kojemu je glumio s Jonom Voightom i "Kralj pornića" (1997.) Paula Thomasa Andersona s Markom Wahlbergom. Velik uspjeh doživio je i s filmom "Smokey i bandit" (1977.).

  1998. nominiran je za Oscara za najboljeg sporednog glumca za ulogu Jacka Hornera, redatelja pornografskih filmova u dugometražnom filmu "Kralj pornića" ("Boogie Nights"). Premda nije dobio zlatni kipić, te je godine osvojio Zlatni globus za isti film. Kritika ga je lani pohvalila za ulogu u neovisnom filmu "Posljednja filmska zvijezda".

  Izdvajamo