MARGOT KIDDER

OBJAVLJENI DETALJI SMRTI GLUMICE KOJA SE PROSLAVILA ULOGOM U SUPERMANU 'Lois Lane' uzela je kobnu kombinaciju alkohola i tableta...

 
Margot Kidder u 'Supermanu'
 Profimedia, Capital pictures

Glumica koja se proslavila ulogom Lois Lane u ‘Supermanu’, Margot Kidder, umrla je u dobi od 69 godina u svibnju ove godine. Sad su tek objavljeni službeni rezultati obdukcije i mrtvozornik je smrt proglasio samoubojstvom.

Njezina je kći Maggie McGuane u srijedu rekla da osjeća olakšanje što se konačno saznala istina. Kidder, koja je glumila u ‘Supermanu’ uz Christophera Reevea, pronađena je mrtva u svom domu u Montani 13. svibnja. Njezina je menadžerica tad rekla samo da je umrla mirno u snu.

U priopćenju koje je u srijedu objavio mrtvozornik Richard Wood stoji da je smrt 69-godišnje glumice ‘posljedica svjesne konzumacije prekomjerne doze tableta i alkohola’ te da više detalja neće otkrivati, piše CBS News.

McGuane je u telefonskom razgovoru za Associated Press rekla da je znala da se radi o samoubojstvu čim je ušla u njezinu kuću u Livingstonu.

‘Veliko je olakšanje saznati istinu. Važno je biti otvoren i iskren kako ne bi bilo neugode u prihvaćanju ove teške situacije’, rekla je i napomenula da Montana ima jednu od najviših stopa samoubojstava te apelirala na ljude s mentalnim problemima da potraže pomoć.

Aug. 09, 2010 - Toronto, Canada - Iconic actress Margot Kidder, poses for a photo Monday August 9, 2010 inside of Toronto's Panasonic Threatre.  Kidder is in Toronto to star in ''Love, Loss and What I Wore'' an intimate collection of stories by Nora Ephron and Delia Ephron, based on a book by Ilene Beckerman., Image: 77809410, License: Rights-managed, Restrictions: * Canada Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Margot Kidder 2010.

Glumica se borila s bipolarnim poremećajem od devedesetih godina, a 1996. je imala živčani slom. Zbog toga je kratko vrijeme bila beskućnica. Poslije je otvoreno pričala o svojim iskustvima i borila se za destigmatizaciju mentalnih bolesti.

Kidder je tih godina skrivila prometnu nesreću zbog koje je završila u velikim financijskim dugovima. Gotovo dvije godine je provela u invalidskim kolicima.

1983. je glumila je i uz Petera O'Toolea u 'Pigmalionu' Georgea Bernarda Shawa, a kasnije se pojavila i u seriji o životu mladog Supermana, 'Smallville'.

Njezina dugogodišnja prijateljica Joan Kesich, koja je pronašla njezino tijelo, rekla je da je bila neustrašiva i da je uvijek govorila istinu, bez obzira na posljedice. ‘Posljednjih je mjeseci bila apsolutno svoja, ista ljubav, ista energija. Izazovi i problemi s kojima se borila bili su javni. Želim da drugi znaju osobu koju sam ja poznavala. Bila je predivna i energična’, rekla je Kesich.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:08