MEGXIT

OGLASILI SE IZVORI BLISKI MEGHAN MARKLE Otkrili su zašto nije sudjelovala na kriznom sastanku kraljevske obitelji

 
 AFP

Vojvotkinja od Sussexa nije sudjelovala na sastanku s kraljicom i ostalim članovima britanske kraljevske obitelji, već se oslonila na svog supruga kada je riječ o obrani njihovog zahtjeva za novi neovisni život. Princ Harry je sudjelovao na tom sastanku uživo, dok se Meghan Markle trebala pridružiti putem konferencijskog poziva, no to se nije dogodilo.

Ranije se već nagađalo o tome hoće li vojvotkinja, koja je u Kanadi sa sinčićem Archiejem, sudjelovati u raspravi koju je u Sandringhamu vodila kraljica.

'Naposlijetku je zaključeno da nema potrebe da se ona pridruži toj raspravi', rekli su izvori bliski vojvotkinji za britanski Telegraph.

Navodno je upravo vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, ta koja želi odstupiti iz kraljevske obitelji, postati financijski neovisna i dio godine živjeti u Kanadi. No čini se da je bila sretna što je princ Harry razgovarao lice u lice sa svojom obitelji o tome.

Nakon jučerašnjeg sastanka, kraljica je izdala priopćenje u kojem je potvrdila novi neovisni život unuka i njegove supruge, daleko od kraljevskih dužnosti. Dodala je i da će oni dio vremena živjeti u Velikoj Britaniji, a dio u Kanadi.

Taj je njihov potez izazvao buru u javnosti zbog visokih troškova života para za vrijeme njihovog boravka u Sjevernoj Americi, što bi plaćali porezni obveznici.

Kanadski premijer Justin Trudeau rekao je da će se o troškovima njihovog života u Kanadi još raspravljati.

No neki su mediji izvijestili kako je Trudeau uvjeravao kraljicu da će Kanada riješiti pitanje njihovog osiguranja, čak i ako par nastavi uza sebe imati pripadnike britanskog kraljevskog osiguranja.

Upitan hoće li i kanadski porezni obveznici morati za to plaćati, Trudeau je odgovorio:

'O tome se još raspravlja. Nismo sasvim sigurni kakve će biti konačne odluke o tome. Mislim da većina Kanađana podržava to što su pripadnici britanske kraljevske obitelji ovdje, no kada je riječ o troškovima, o tome još moramo raspraviti', rekao je kanadski premijer.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je sasvim siguran da će kraljevska obitelj riješiti ovu krizu.

'Moje je stajalište sasvim jasno: ja sam veliki fan, kao i većina Britanaca, naše kraljice i kraljevske obitelji. Sasvim sam siguran da će oni ovo riješiti. No puno lakše će to riješiti bez dodatnih komentara političara', rekao je Johnson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:15