SENZACIONALISTIČKO PROZIVANJE

OSKAROVAC OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA NAPASTOVANJE Rush dobio 609.000 dolara odštete za klevetu: 'Ovdje nema pobjednika, bilo je jako stresno za sve'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.04.2019. u 10:59

Australian actor Geoffrey Rush arrives at the Supreme Court in Sydney, Australia, April 11, 2019. AAP Image/Dylan Coker/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.
AAP Image/Dylan Coker / REUTERS

Geoffrey Rush na sudu u Sydneyju 11. 4. 2019.

 

Oskarovac Geoffrey Rush dobio je u četvrtak 609.000 dolara odštete nakon što je sud odlučio da ga je australski tabloid oklevetao napisavši da se nedolično ponašao prema kolegici u predstavi Kralj Lear.

Rush (67) tužio je Daily Telegraph zbog serije tekstova u kojima se pisalo o pritužbama na njegov račun tijekom pripremanja predstave 2015.

U jednom tekstu pisalo je da je glumca, koji je igrao manju ulogu, kolegica optužila za nedolično ponašanje, bez navođenja pojedinosti o kakvom se točno ponašanju radilo.

"Bio je to senzacionalistički članak najgore vrste", izjavio je sudac Michael Wigney u prepunoj sudnici u Sydneyju.

Rush, koji je dobio Oscara 1997 za film "Sjaj" i igrao u uspješnici "Pirati s Kariba", rekao je da ga je list prikazao kao pervertita, a njegov odvjetnik podnio je zahtjev za odštetom.

"U ovom slučaju nema pobjednika. Bilo je jako stresno za sve uključene strane", rekao je Rush novinarima.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo