DOKUMENTARAC O JADE GOODY

OTKRIVEN STRAŠAN DETALJ IZ ŽIVOTA JEDNE OD PRVIH REALITY ZVIJEZDA Tešku dijagnozu je saznala pred kamerama Big Brothera, nije znala da je snimaju

 
 Profimedia, Planet

Jedna od prvih velikih britanskih reality zvijezda, Jade Goody, koja je preminula od raka vrata maternice 2009., a proslavio ju je Big Brother, te je vijesti doznala na najgori mogući način. Da boluje od smrtonosne bolesti, priopćili su joj telefonski drugi dan nakon što je ušla u kuću indijske verzije Big Brothera.

Snimka se pojavila deset godina nakon njezine smrti u novom dokumentarcu o njezinom životu ‘Jade: The Reality Star Who Changed Britain’ i šokirala gledatelje.

Naime, Jade je pristala na sudjelovanje u indijskoj verziji Big Brothera 2008. nakon što se godinu dana ranije našla na meti kritika zbog rasističkih komentara na račun reality kolegice Indijke Shilpe Shetty. No, majka dvoje djece već je nakon dva dana morala napustiti show i vratiti se u Englesku jer je dobila strašnu dijagnozu - rak vrata maternice. Vijest su joj saopćili telefonski u popularnoj ispovjedaonici showa, a producenti su odlučili emitirati njezinu emotivnu reakciju. Prikazali su i trenutak kad u suzama vijest prenosi ostalim stanarima i oprašta se od njih. Da stvar bude gora, Jade u tom trenutku nije znala da je sve to emitirano.

Mar 02, 2009 - London, England, UK - JADE GOODY was this afternoon undergoing an emergency operation to help relieve the 'terrible pain' in her stomach. The 27-year-old reality star was transferred from London's Royal Marsden to the nearby Chelsea and Westminster Hospital around 11am this morning. Her publicist Max Clifford told the MailOnline today that Jade was undergoing surgery in the hospital's oncology unit. While Jade is desperate to leave hospital to return to her Essex home, it is likely she may remain in hospital for a few days after her operation. Jade Goody Arrives at the Chelsea and Westminster Hospital, Chelsea, London, today as her condition gets more grave., Image: 30264880, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Solo
Profimedia, Solo
Jade Goody u ožujku 2009.

- Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osjećala sam se užasno usamljeno jer sam bila posljednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htjela da me netko zagrli - rekla je kasnije za Channel 4.

Obožavatelji su danas, deset godina kasnije ogorčeni zbog ove odluke indijske televizije, piše Daily Mail.

‘Ne mogu vjerovati da su emitirali trenutak kad je saznala da ima rak’, ‘Zamislite da vam saopće tešku dijagnozu na televiziji da cijeli svijet vidi… Dok ste tisućama kilometara daleko od prijatelja i obitelji, sami, okruženi strancima’, Skroz sam zaboravila da je Jade bila u indijskom BB-u kad je saznala da ima rak. Užasno je to što su prikazali snimku i što je nisu odmah izvukli iz kuće’, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

11.03.09
'Jade's Wedding' on LIVINGtv.
Pictured: Jade Goody and Jack Tweed
Pic supplied: LIVINGtv/, Image: 30494387, License: Rights-managed, Restrictions: Please credit all uses, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet
Profimedia, Planet
Vjenčanje Jade Goody i Jacka Tweeda

Dokumentarac u zadnjem dijelu pokriva posljednje mjesece Jadeina života, od dijagnoze do vjenčanja koje je organizirano mjesec dana prije njezine smrti, te sprovoda. Jade je nažalost dijagnozu dobila prekasno. Unatoč kemoterapijama i zračenjima rak se proširio na debelo crijevo, jetru i organe na području prepona. Britanka je tad odlučila da će nastaviti sa snimanjem realityja dok god može kako bi osigurala što veću financijsku pomoć svojim sinovima Bobbyju i Freddieju, danas 15 i 14 godina starim, o kojima je brigu preuzeo otac Jeff Brazier.

Jade je umrla u snu 22. ožujka 2009. Imala je samo 27 godina. Uz nju su bili majka i suprug Jack Tweed.

2nd May, 2006:  Jade Goody and her boyfriend took her children on a day trip to Thorpe Park today. The couple travelled from Jade's Essex home to the theme park where they spent a few hours entertaining the kids and themselves!, Image: 30487843, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive - Please agree fee BEFORE use., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Goff Photos
Profimedia, Goff Photos
Jade Goody i Jack Tweedy s njezinim sinovima

Nakon njezine smrti obožavatelji, ali i brojne zvijezde hvalili su njezin potez što je do kraja s javnosti dijelila sve traume koje proživljava te tako svakako podigla svijest o raku vrata maternice i nužnosti redovnih pregleda. Njezina bitka s rakom potaknula je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obaveznim ginekološkim pregledima.

29883, LONDON, UNITED KINGDOM - Saturday April 4 2009. Jade Goody was laid to rest today to the tune of the Beatles'
Profimedia, Pacific coast news
Sprovod Jade Goody

Svaki detalj njezine bolesti punio je stupce novina, časopisa i televizijskih emisija. Njezino zdravstveno stanje komentirao je čak i tadašnji premijer Gordon Brown. Zahvaljujući Jadeinoj borbi za život, medicinske statistike zabilježile su znatan porast preventivnih ginekoloških pregleda. Fenomen je nazvan efektom Jade Goody.

Jade Goody je radila kao 21-godišnja zubna tehničarka u južnom Londonu kad je preko noći postala slavna ušavši u Big Brother kuću. Tijekom boravka u kući uglavnom su joj se rugali zbog neznanja. Primjerice rekla je da se Cambridge nalazi u Londonu, a pogriješila je i neke druge zemljopisne pojmove. Tračala je sustanare, opijala se i skinula se uživo na televiziji. Kad su je izbacili iz showa glasovima gledatelja, proglašavali su je ‘najomraženijom ženom u Britaniji’.

JADE GOODY
4th Placed Big Brother Contestant
22-year-old Kate Lawler was voted winner of the £70,000 prize as the last remaining housemate in the Big Brother 3 house. Members of the public used telephone voting to choose the winner. Kate beat fellow contestants Jonny Regan (second place), Alex Sibley (third) and Jade Goody (fourth)., Image: 30646056, License: Rights-managed, Restrictions: For queries call UPPA + 44 (0)20 7421 6000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Avalon Editorial
Profimedia, Avalon Editorial
Jade Goody izlazi iz Big Brothera i kao četvrto plasirana osvaja 70.000 funti, 2003.

Sinove je dobila u vezi s TV voditeljem Jeffom Brazierom, no s njim se razišla 2004. Dvije godine kasnije zaljubila se u reality zvijezdu Jacka Tweeda za kojeg se i udala prije smrti.

JADE GOODY ATTENDS THE LAUNCH OF HER NEW FRAGRANCE 'SHH' AT THE PERFUME SHOP IN THE PLAZA SHOPPING CENTRE ON OXFORD STREET IN LONDON FORMER BIG BROTHER WINNER  JADE GOODY FORMER BIG BROTHER WINNER  20/06/2006, Image: 18468914, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Allstars
Profimedia, Allstars
Jade Goody

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:41