NOVO PRIJATELJSTVO

OTKRIVENO TKO JE LJEPOTICA NA KOJU JE 'PAO' BRAD PITT Ona nema apsolutno nikakve veze s Hollywoodom, ali s Bradom dijeli zajedničku strast

 
 Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Otkako se rastao od Angeline Jolie krajem prošle godine, Brad Pitt krije privatni život kao zmija noge. Povremeno ga fotoreporteri ulove u nekoj šetnji ili šopingu, no glumac se nekoliko mjeseci potpuno povukao iz javnog života, izbjegavao premijere i slična događanja. To se navodno unatrag mjesec dana promijenilo pa američki mediji pišu da se promijenio, postao društven, više izlazi i puno vremena provodi s prijateljima.

Stoga ne čudi da su ga već povezali s novom ljepoticom, a kako piše magazin People, Pitt dosta vremena provodi s inteligentnom i uspješnom profesoricom na jednom od najpoznatijih svjetskih sveučilišta MIT-u, Neri Oxman. Detalje njihovog odnosa, naravno, mediji nisu doznali, no povezala ih je zajednička ljubav prema dizajnu i arhitekturi, rekao je izvor. Dodao je da se njihov odnos najbolje može opisati kao ‘profesionalno prijateljstvo’.

Premda se doznaje da među njima nema romantičnih osjećaja, glumac je navodno jako zainteresiran što bolje upoznati Oxman. Pittov glasnogovornik nije htio komentirati.

Neri Oxman (42) i Brad Pitt (54) sprijateljili su se kroz arhitektonski projekt na MIT-ju. Nije poznato točno o kakvom se projektu radi, no Pitt je poznat po svojoj ljubavi i strasti prema arhitekturi. Osnovao je zakladu Make It Right Foundation koja gradi jeftine eko kuće u New Orleansu za osobe slabijeg imovinskog statusa.

The New Woman: Brad Pitt is definitely still single, but a new report from Page Six TV reveals there’s one woman he may be trying to romance. Pitt is spending time with MIT professor Neri Oxman, an acclaimed architect. A source confirmed to the outlet that the two met through a MIT architecture project (Pitt himself is into architecture and founded the Make It Right Foundation, which focuses on building affordable homes for people in need) and are just friends for now. “Brad and Neri instantly hit it off because they share the same passion for architecture, design and art," the source told the outlet. “This is best described as a professional friendship. Their friendship has not turned into romance…as both are cautious and this is, again, more of a professional friendship, but Brad is very interested in spending more time with Neri, she is fascinating.” #love #bradpitt #nerioxman #pagesixtv #romance #gossip #mit #architect #makeitrightfoundation #design #art #vanity #news #nowopo

A post shared by @ zuckerprince on

Tko je zapravo Neri Oxman?

Oxman, koja miješa elemente prirode s arhitektonskim dizajnom, rođena je u Haifi u Izraelu i oba su joj roditelja bili poznati arhitekti. Odrasla je između ‘prirode i kulture’, bakinog vrta i roditeljskog posla, stoji na njezinom profilu na stranici Vilcek Foundation.

Nakon što je odradila obavezni vojni rok, upisala je studij medicine u Jeruzalemu, ali se nakon dvije godine prebacila na Institut za tehnologiju gdje je radio njen otac. Nakon toga je studirala u Londonu, od 2005. boravi u SAD-u, a prije osam godina dobila je mjesto profesora na MIT-ju.

Iza sebe ima niz nagrada i izložaba, a Muzej moderne umjetnosti i Prirodoslovni muzej u Bostonu imaju neke njene radove u stalnim postavama. Kustosica MoMe Paola Antonelli nazvala ju je ‘osobom ispred svog vremena’, a autor Bruce Sterling rekao je da je ‘njezin rad potpuno drugačiji od bilo čega prije’.

Magazin Shalom Life proglasio ju je prije šest godina ‘najtalentiranijom, najinteligentnijom, zabavnom i najljepšom Židovkom na svijetu’.

Bila je u braku s poznatim argentinskim skladateljem Osvaldom Golijovom, no uvijek je privatni život držala podalje od očiju javnosti pa nikad nije htjela komentirati razloge razvoda.

Screenshot / YouTube
Neri Oxman drži predavanje na TED Talks

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:14