SLAVNA BOGATAŠICA

PETRA ECCLESTONE PROGOVORILA PRVI PUT NAKON RAZVODA 'Više se osjećam kao Hrvatica nego Britanka. Život mi nije ispao kako sam očekivala...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.03.2018. u 09:20

MONTE CARLO, MONACO - MAY 27: Petra Ecclestone is seen in the paddock before the start of the Monaco Formula One Grand Prix at the Circuit de Monaco on May 27, 2012 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Mark Thompson / Getty Images

Petra Ecclestone

 

Petra Ecclestone (29), mlađa kći bivšeg šefa Formule 1 Bernieja, po prvi put se otvorila medijima nakon razvoda od poduzetnika Jamesa Stunta (36) nakon pet godina braka. U razgovoru za britanski Daily Mail prvo je otkrila da nikad ne bi mogla snimati reality show kakav radi njezina sestra Tamara, ‘Tamara’s World’: ‘Stalno me pitaju bi li radila tako nešto, ali to jednostavno nisam ja. Meni je ta ideja prilično odbojna.’

Mlada je nasljednica prilično poduzetna. Osim što je majka Lavinije (5) i dvogodišnjih blizanaca Jamesa i Andrewa, nakon razvoda je pokrenula dvije modne linije i humanitarnu udrugu koja pomaže oboljelima od meningitisa (sama je bila na rubu smrti kad je sa 14 oboljela od virusnog meningitisa), a trenutno radi na novom projektu - Petra’s Place - centru za djecu oboljelu od autizma ili s razvojnim poremećajima. Otvorit će je nedaleko od svog doma u Londonu.

Teška godina

Petra je u posljednje dvije godine prošla neka prilično dramatična i traumatična iskustva. Mama njezine pomajke oteta je u Brazilu. Otmičari su prijetili da će joj odrezati glavu, no na koncu je spašena. Petrin šogor Lee Stunt umro je od prevelike doze droge, a u dvorište njezine kuće u Chelseaju nepoznati je napadač bacio Molotovljev koktel. Na svu sreću, obitelj je u to vrijeme boravila u Los Angelesu.

Nakon što se razvela, ispostavilo se da je James, s kojim je bila u vezi od svoje 19. godine, postao ovisan o drogi i nasilan. On to negira, no i Bernie je posvjedočio da joj je jednom zaprijetio da će joj ‘otkinuti glavu’. 'Život mi jednostavno nije ispao kako sam očekivala', priznala je.

Samo jedna dadilja

Petri s djecom pomaže ‘samo’ jedna dadilja. Možda ‘samo’ zvuči smiješno, no Petra ne želi vojsku pomagača oko sebe jer je, kaže, ‘opsjednuta kontrolom’. Svako jutro se budi s njima, oko šest sati, vozi ih u vrtić. Nakon toga se posvećuje svojim obavezama, ako stigne vježba, a potom oko podne podiže djecu u vrtiću. Posebno mnogo brige posvećuje Laviniji kojoj je sa tri godine dijagnosticiran zaostatak u razvoju. Ona se jednostavno sporije razvijala otkako je bila beba. Tako su njezine prve riječi čuli tek nakon što je navršila tri godine. Bojali su se autizma i drugih većih problema, no ona se normalno razvija.

10 DECEMBRE 2013 - LOS ANGELES - ETATS-UNIS - PETRA ECCLESTONE FAIT DU SHOPPING A THE GROVE AVEC SA FILLE LAVINIA STUNT ET SA MERE SLAVICA ECCLESTONE, Image: 179362266, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual
Profimedia, Visual

Slavica i Petra Ecclestone u šetnji

 

Hrvatica, a ne Britanka

Mlađa kći Ecclestone kaže da se u djetinjstvu puno svađala sa sestrom, no danas su jako bliske, a njihove kćeri Sophia i Lavinia viđaju se gotovo svaki dan. Petra se užasava ‘reklamiranja’ djece na društvenim mrežama pa svoj profil na Instagramu drži zaključanim, dok Tamara s druge strane nema problema s tim.

Sestre su bliske s oba roditelja, no posebno su povezane s majkom Slavicom (59), a Petra kaže da se više osjeća Hrvaticom nego Britankom. Priznaje i da je mama jedina osoba kojoj potpuno vjeruje kad su djeca u pitanju jer je sjajna s njima i bez obzira što bivša riječka manekenka živi u Švicarskoj, stalno se viđaju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo