SLAVNA BOGATAŠICA

PETRA ECCLESTONE PROGOVORILA PRVI PUT NAKON RAZVODA 'Više se osjećam kao Hrvatica nego Britanka. Život mi nije ispao kako sam očekivala...'

 
Petra Ecclestone
 Mark Thompson / Getty Images

Petra Ecclestone (29), mlađa kći bivšeg šefa Formule 1 Bernieja, po prvi put se otvorila medijima nakon razvoda od poduzetnika Jamesa Stunta (36) nakon pet godina braka. U razgovoru za britanski Daily Mail prvo je otkrila da nikad ne bi mogla snimati reality show kakav radi njezina sestra Tamara, ‘Tamara’s World’: ‘Stalno me pitaju bi li radila tako nešto, ali to jednostavno nisam ja. Meni je ta ideja prilično odbojna.’

Mlada je nasljednica prilično poduzetna. Osim što je majka Lavinije (5) i dvogodišnjih blizanaca Jamesa i Andrewa, nakon razvoda je pokrenula dvije modne linije i humanitarnu udrugu koja pomaže oboljelima od meningitisa (sama je bila na rubu smrti kad je sa 14 oboljela od virusnog meningitisa), a trenutno radi na novom projektu - Petra’s Place - centru za djecu oboljelu od autizma ili s razvojnim poremećajima. Otvorit će je nedaleko od svog doma u Londonu.

Teška godina

Petra je u posljednje dvije godine prošla neka prilično dramatična i traumatična iskustva. Mama njezine pomajke oteta je u Brazilu. Otmičari su prijetili da će joj odrezati glavu, no na koncu je spašena. Petrin šogor Lee Stunt umro je od prevelike doze droge, a u dvorište njezine kuće u Chelseaju nepoznati je napadač bacio Molotovljev koktel. Na svu sreću, obitelj je u to vrijeme boravila u Los Angelesu.

Nakon što se razvela, ispostavilo se da je James, s kojim je bila u vezi od svoje 19. godine, postao ovisan o drogi i nasilan. On to negira, no i Bernie je posvjedočio da joj je jednom zaprijetio da će joj ‘otkinuti glavu’. 'Život mi jednostavno nije ispao kako sam očekivala', priznala je.

Samo jedna dadilja

Petri s djecom pomaže ‘samo’ jedna dadilja. Možda ‘samo’ zvuči smiješno, no Petra ne želi vojsku pomagača oko sebe jer je, kaže, ‘opsjednuta kontrolom’. Svako jutro se budi s njima, oko šest sati, vozi ih u vrtić. Nakon toga se posvećuje svojim obavezama, ako stigne vježba, a potom oko podne podiže djecu u vrtiću. Posebno mnogo brige posvećuje Laviniji kojoj je sa tri godine dijagnosticiran zaostatak u razvoju. Ona se jednostavno sporije razvijala otkako je bila beba. Tako su njezine prve riječi čuli tek nakon što je navršila tri godine. Bojali su se autizma i drugih većih problema, no ona se normalno razvija.

10 DECEMBRE 2013 - LOS ANGELES - ETATS-UNIS - PETRA ECCLESTONE FAIT DU SHOPPING A THE GROVE AVEC SA FILLE LAVINIA STUNT ET SA MERE SLAVICA ECCLESTONE, Image: 179362266, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual
Profimedia, Visual
Slavica i Petra Ecclestone u šetnji

Hrvatica, a ne Britanka

Mlađa kći Ecclestone kaže da se u djetinjstvu puno svađala sa sestrom, no danas su jako bliske, a njihove kćeri Sophia i Lavinia viđaju se gotovo svaki dan. Petra se užasava ‘reklamiranja’ djece na društvenim mrežama pa svoj profil na Instagramu drži zaključanim, dok Tamara s druge strane nema problema s tim.

Sestre su bliske s oba roditelja, no posebno su povezane s majkom Slavicom (59), a Petra kaže da se više osjeća Hrvaticom nego Britankom. Priznaje i da je mama jedina osoba kojoj potpuno vjeruje kad su djeca u pitanju jer je sjajna s njima i bez obzira što bivša riječka manekenka živi u Švicarskoj, stalno se viđaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30