STIŽE PRINOVA

POČELO JE ODBROJAVANJE Meghan i Harry odlučili su prekinuti tradiciju, 'porođaj godine' neće voditi kraljevski ginekolozi

 Profimedia, Mega Agency

Najiščekivaniji porođaj godine trebao bi se odviti u sljedećih nekoliko tjedana kada će na svijet doći osmo praunuče britanske kraljice Elizabete.

Iako nikad nije objavljen “službeni” termin porođaja, osim “u proljeće”, upućeni u brojke i porodništvo izračunali su da će dijete princa Harryja i Meghan Markle svijet ugledati potkraj travnja ili početkom svibnja. Zbog toga budući roditelji donose posljednje odluke vezane uz bebu koju jedva čekaju.

Veganska boja

Dječju sobu obojit će veganskom bojom, koja sadrži kapi ulja ružmarina i eukaliptusa. Vojvotkinja je već odabrala nijansu krevetića i odlučila je da će u sobi prevladavati sive i bijele nijanse jer djeluju umirujuće. No jedna je njihova odluka posebno šokirala kraljicu.

Naime, Meghan i Harry odlučili su prekinuti kraljevsku tradiciju te umjesto već dobro provjerene ekipe najvećih stručnjaka u ginekologiji i porodništvu angažirati one po svojoj mjeri.

Porođaj će navodno voditi još neimenovana liječnica, umjesto kraljevskih ginekologa Alana Farthinga i Guyja Thorpea-Beestona, koji su bili angažirani na sva tri porođaja Kate Middleton.

No budući da zbog kraljevskog protokola Meghan Markle ne može potpuno odbiti usluge kraljevskih liječnika, oni će ipak biti na dispoziciji ako išta pođe krivo.

“Iznad svega, ovo je njezino dijete, njezino tijelo i ona je ta koja rađa, stoga ima pravo odlučiti što god misli da je najbolje za nju. Kako joj itko zbog toga može zamjeriti”, rekli su britanskim medijima ljudi bliski vojvotkinji od Sussexa.

No mnogi negoduju jer liječnici koji su porađali članove kraljevske obitelji svoje usluge nisu naplaćivali, dok će novi tim stručnjaka stajati desetke tisuća funti, pa ova odluka samo ide u prilog govorkanjima o “nepodnošljivoj i razmaženoj” Meghan.

Lista prisutnih

Meghan Markle je prošli tjedna također potvrdila da neće roditi u bolnici St. Mary, u popularnom krilu Lindo, gdje godinama rađaju sve pripadnice kraljevske obitelji, te se nagađa da će roditi u bolnici koja je bliže njihovu novom domu, u Frogmore Cottageu. Uz liječnicu po Meghaninu odabiru, supruga i babice, uz Meghan će biti doula, žena educirana za pružanje emocionalne i praktične pomoći i vodstva tijekom porođaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:17