SPEKTAKULARAN TURNIR

FOTO: POČEO ROVINJ BEACH POLO CUP Stigle zvijezda CSI-a, kći Roonije Wooda, Douglas Friedman, Sophie Ellis Bextor...

Natjecatelji 12 nacija, 60-ak rasnih konja i popunjeni Maistrini hoteli najavljuju još jedan spektakularan turnir
S lijeva na desno: Eva LaRue, hostesa, koncert Franke Batelić, Kelli Leigh
 Goran Šebelić / CROPIX

ROVINJ – Treći po redu Rovinj Beach Polo Cup, jedinstveni sportski, turistički i društveni događaj u Hrvatskoj i regiji, započeo je večeras u 19 sati svečanom ceremonijom otvorenja.

Uz uzbudljivo natjecanje šest timova s kojima je u Rovinj stiglo 60-ak argentinskih konja, u naredna tri dana posjetitelji će moći uživati u polo paradi i bogatom zabavnom programu čiji će vrhunac biti koncert britanske kraljice disco popa, Sophie Ellis Bextor.

„Maistra kontinuirano radi na razvoju Rovinja kao top destinacije i prvog izbora stranih i domaćih turista. Tijekom Rovinj Beach Polo Cupa, očekujemo ostvarenje od oko 7.000 noćenja u našim visokokvalitetnim smještajnim jedinicama. Vrhunski turizam koji želimo ponuditi našim gostima zahtjeva i vrhunski smještaj te stoga nastavljamo s ulaganjima kako bi do 2020. godine 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri ili pet zvjezdica“, kazao je David Flam, direktor marketinga Maistre.

Za vrijeme Rovinj Beach Cupa, istarski biser postaje mjesto susreta uglednih međunarodnih imena iz svijeta sporta, glazbe i mode. Ove godine, među istaknutim gostima očekuje se američka manekenka i glumica poznata po ulozi u seriji CSI Miami, Eva LaRue, Jo & Leah Wood, bivša supruga i kćer člana kultnog rock sastava The Rolling Stones te Douglas Friedman, američki fotograf koji je surađivao s brojnim slavnim osobama, poput Christine Aguilere, Donatelle Versace i Hillary Clinton.

„Polo prati epitet kraljevskog sporta, a s njim dolaze prestiž i elegancija koji su, zahvaljujući Rovinj Beach Polo Cupu, postali prepoznatljiv aspekt našeg grada. Želja nam je podići turizam u Rovinju na novu razinu, a uz događaje poput ovoga, postajemo atraktivna i prepoznatljiva destinacija za goste iz cijelog svijeta“, kazala je Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice Rovinj.

Rovinj Beach Polo Cup održava se u areni ukupne površine 7.000 četvornih metara, dok se utakmice igraju na pješčanom terenu na plaži Porton Biondi s pogledom na stari grad, što ga čini jedinstvenim turnirom u ovom dijelu svijeta. Ove godine igrači će se prvi put natjecati u petak navečer, pod svjetlima reflektora s panoramom prekrasnog Rovinja u pozadini. „Iznimno sam sretan što će nam se ove godine u Rovinju, uz igrače 12 nacija, pridružiti i Narendra Singh iz Kraljevske obitelji Jaipur iz Indije, predsjednik meksičkog polo udruženja Guillermo Steta, svjetski poznati polo profesionalci kao i četiri žene koje se s nama natječu na ovom turniru. To pokazuje važnost događanja i ugled koji uživamo diljem svijeta“, istaknuo je Uwe Zimmermann, predsjednik organizacijskog odbora Rovinj Beach Polo Cup-a.

Prvog dana natjecanja, posjetitelji Rovinja uživali su u koncertu Franke Batelić, dok ih u subotu, 9. lipnja očekuje impresivna Polo parada koja će u 11 sati krenuti od Polo Arene. Nezaobilazan je i takozvani „Most Fab Hat Competition“ za dame na kojem će se birati najbolji šešir ili umetak za kosu. Finalna utakmica igra se u nedjelju u 15 sati kada ćemo doznati i pobjednike trećeg Rovinj Beach Polo Cupa.

Mjesta poput Ibize, Saint Tropeza, Sylta, Warnemündea i Marbelle sinonimi su za eleganciju i kvalitetu, a zahvaljujući Rovinj Beach Polo Cupu, u njihovom je društvu već treću godinu za redom i Rovinj.

Program ovogodišnjeg Rovinj Beach Polo turnira možete pronaći na službenoj web stranici - http://www.rovinjbeachpolocup.com/en/program

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:29