ZBOG STRAHA ODGOĐENO PRIKAZIVANJE

POLITIČAR IZ STRANKE INDIJSKOG PREMIJERA PONUDIO 1,6 DOLARA ZA GLAVU JEDNE OD NAJPLAĆENIJIH GLUMICA SVIJETA: Film ćemo zabraniti zbog uvredljive scene

 
 Profimedia, Pacific coast news

Producenti bollywoodskog filma odgodili su njegovu premijeru najavljenu za 1. prosinac zbog straha za sigurnost glavne glumice, Deepike Padukone, nakon što su joj smrću zaprijetili istaknuti hinduistički radikali.

Povijesni film pod nazivom Padmavati razbjesnio je desne hindu grupe zbog romantične scene između mitske hinduističke kraljice i muslimanskog vladara.

Filmaši su zanijekali da u filmu postoji takva scena, no bijes naspram glumice Deepike Padukone nije jenjao.

U nedjelju je član stranke BJP indijskog premijera Narendre Modija, Suraj Pal Amu, ponudio 1.6 milijuna dolara onom tko odrubi njezinu glavu, što je izazvalo zgražanje javnosti i apel da odmah povuče tu nagradu.

Osiguranje jedne od najvećih filmskih zvijezda u Indiji povećano je početkom studenog, a ministar u jednoj indijskoj saveznoj državi gdje je na vlasti BJP, kazao je kako će film biti zabranjen ukoliko se uvredljive scene ne uklone.

Inače, radnja filma 'Padmavati' temelji se na epu iz 18. stoljeća, priči o legendarnoj kraljici Padamavati koja zapalila kako ne bi pala u ruke muslimanskog osvajača Alauddina Khiljia koji je vladao Delhijem.

Redatelj filma, Sanjay Leela Bhansali, poznat je po kreiranju skupih filmova. Njegov rad prepoznat je diljem Indije, a nominiran je i za nagradu BAFTA.

- Ovaj film napravio sam s puno poštovanja i odgovornosti. To je film koji slavi njezinu hrabrost i žrtvu - kazao je Bhansali na novinskoj konferenciji, no očito je kako se neki s njime ne slažu.

Inače, Deepike Padukone 2016. godine zasjela je na 10. mjesto Forbesove liste najplaćenijih glumica svijeta, a godišnje zarađuje oko 10 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:22