ŠOKANTNO PRIZNANJE

POP ZVIJEZDA U BIZARNOM INTERVJUU PRIZNALA SKLONOST MALOLJETNICAMA 'Zato sam već 22 godine sam. Da je po mome, završio bih u zatvoru'

 
PJ Proby
 Screenshot / YouTube

Pop zvijezda šezdesetih, PJ Proby, iznio je ljigavo priznanje da ga privlače samo djevojčice od najviše 12 godina te da zbog toga što je svjestan da je to ilegalno, nije imao vezu 22 godine.

Rođen kao James Marcus Smith u Houstonu, Teksasu, pisao je pjesme za Elvisa Presleyja i Sir Cliffa Richarda kad je bio na vrhuncu slave. Danas 80-godišnjak živi u iznajmljenoj kućici u Worcestershireu i u bizarnom novom intervjuu za Daily Mirror uoči oproštajne turneje po Velikoj Britaniji rekao je da se ‘neće ženiti jer ne smije biti s curama od 12, 13 i 14 godina’, a ‘baš mu se sviđa kako mlado i lijepo izgledaju’.

Ustvrdio je da je i ostao solo više od dva desetljeća i da ne koristi servise za upoznavanje ljudi jer bi zbog idealne partnerice završio u zatvoru. Ostarjeli pjevač rekao je i da nikad nije vjerovao da je njegov stari prijatelj Jimmy Savile pedofil. Poznatu TV ličnost i voditelja na BBC-ju, Savilea, nekoliko stotina žrtava posthumno je optužilo za zlostavljanje. Optužbe su se nizale i za njegova života, no vlasti su ih ignorirale. Nakon provedne istrage 2014. ministar zdravstva Velike Britanije objavio je javnu ispriku žrtvama zlostavljanja.

- Neću se udati za djevojku koju ne smijem odgojiti, staru 12, 13 ili 14 godina. Sviđaju mi se tako mlade i lijepog izgleda, ali i to nosi svoj teret. Budući da još idu u školu, mogao bih utjecati na njihovo obrazovanje i pobrinuti se da imaju dobre ocjene, pobrinuti se da imaju ispravne stavove o religiji i o svemu što je ispravno ili nije. Posljednja žena u mom životu bila je maloljetna. Radilo se o 13-godišnjoj Elizabeth Conway koju sam upoznao 1997. Mislim da je to bilo to jer su takve veze ilegalne - rekao je.

Portrait of singer P J Proby sitting backwards on a chair, 1965. (Photo by John Pratt/Keystone Features/Getty Images)
John Pratt/Keystone Features / Getty Images
P J Proby 1965.

Proby je sve ovo priznao uoči oproštajne turneje u sklopu koje je najavio dvadesetak koncerata po Velikoj Britaniji. U više je navrata naglasio da nikad nije ‘izlazio’ s mladim djevojkama, nego da se umjesto toga ženio za njih. No, nijedan brak nije trajao dulje od tri godine. Za Marianne Adams se oženio kad je imala 16 godina, za Judy Howard kad je imala 17, a Dulcie Taylor je imala 21 kad mu je rekla ‘da’.

Opravdanje za svoje sklonosti pronašao je u odgoju i okruženju u kojem je odrastao, piše Daily Mail.

- Odrastao sam u Teksasu gdje se većina djevojka uda do 12. godine - rekao je.

Ne upušta se u avanture preko interneta kako ‘agencije ne bi upale u probleme’, a i sigurno bi netko završio u zatvoru kad bi ga spojio sa ‘ženom njegovih snova’, rekao je Proby. Jedina iznimka u zaljubljivanju i vezama koje je u životu održavao bila je 45-godišnja povjesničarka i voditeljica na BBC-ju, Lucy Worsley. U nju se zaljubio zbog mlađahnog izgleda, rekao je.

Izjavio je i da smatra da je Savile nepravedno optužen jer ‘on tu njegovu stranu nikad nije vidio’. Među njegovim ‘starim prijateljima’ nalazi se i osramoćeni PR mogul Max Clifford koji je umro u zatvoru nakon što je osuđen za zlostavljanje četiri djevojke u dobi od 15 do 19 godina. Bio je prijatelj s Elvisom Presleyjem i u intervjuu nije propustio istaknuti da je i ‘kralj rock’n’rolla’ upoznao svoju buduću suprugu Priscillu dok je još bila dijete.

Priznao je da je zbog alkoholizma devedesetih pio i pet boca viskija dnevno zbog čega je pretrpio srčani udar. Tad je ponovno morao učiti hodati i govoriti. Prije sedam godina optužen je za poreznu prijevaru, no oslobođen je optužbi.

Na vrhuncu slave Proby je imao tri kuće na Beverly Hillsu i jednu u Chelseaju. Imao je i tri Rolls-Roycea, privatni avion i luksuznu jahtu. Kad je spiskao bogatstvo koje je stekao, povukao se u bungalov u Worcestershireu s kućnim ljubimcem, lovačkim psom Tilly, a pred kuću je stavio natpis: ‘Nepozvane goste ću upucati.’

U novom skandaloznom intervjuu rekao je da sumnja da će još dugo živjeti i da se smatra sretnim što je i ovoliko poživio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:41