R KELLY

POPULARNI R&B PJEVAČ OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE 14-GODIŠNJE DJEVOJKE Hvalio se da ju je istrenirao kako da ga zadovoljava, zvao ju je 'ljubimicom'

R. Kelly
 Mario Anzuoni / REUTERS

Kitti Jones (34), bivša djevojka poznatog R&B pjevača R Kellyja, optužila je pjevača da je seksualno zlostavljao 14-godišnjakinju, piše The Guardian.

Jones je u BBC-jevom dokumentarnom filmu koji će se emitirati u srijedu 28. ožujka ustvrdila da ju je Kelly tijekom njihove dvogodišnje veze koja je započela 2011. godine najmanje 10 puta natjerao na seks s njim i drugim osobama u pjevačevoj "seksualnoj tamnici".

"Upoznao me s jednom od djevojaka za koju mi je rekao da ju je "trenirao" otkad je imala 14 godina. To su bile njegove riječi. Vidjela sam da je obučena poput mene, da govori iste stvari koje sam ja govorila i da je gestikulirala na isti način kao i ja. Tada mi se u glavi posložilo da me je pripremao da budem jedna od njegovih ljubimica. On ih zove ljubimicama", rekla je Jones.

Jones je rekla da je Kelly neimenovanu ženu natjerao da "po podu puže prema meni i da me oralno zadovoljni". "Rekao mi je: "Ona je moja jebena ljubimica, istrenirao sam je. Ona će te naučiti kao da budeš sa mnom", rekla je Jones.

U ovom trenutku nije jasno koliko je neimenovana žena imala godina kada se taj incident dogodio.

Niti Kelly niti njegovi predstavnici nisu komentirali ove optužbe te nisu odgovorili na upite BBC-ja i The Guardiana za komentar.

Kelly je 2008. godine optužen da je u više navrata snimao i fotografirao svoje seksualne susrete s 14-godišnjakinju. Od tih je optužbi kasnije oslobođen. Pjevač je navodno više puta putem izvansudskih nagodbi rješavao slične slučajeve. Tako se 1996. godine nagodio s Tiffany Hawkins koja je rekla da je s pjevačem u vezi bila tri godine i da je veza počela kada je imala 15 godina.

Jones je u intervjuu za časopis Rolling Stone u listopadu 2017. godine rekla da je Kelly u ophođenju s njom postao nasilan kada su se sukobili oko fotografija navodnog zlostavljanja djece. "Počeo bi me udarati, govorio mi je da sam glupa kučka i da mu se ne petljam u poslove", rekla je tada Jones.

U BBC-jevom je dokumentarnom filmu rekla da je R Kelly bio "iznimno fizički, psihički i verbalno nasilan". "Mislim da mu kontroliranje ljudi pruža neku vrstu zadovoljstva", rekla je Jones.

Jones i tri druge žene u srpnju su 2017. godinu u sklopu članka Jima DeRogatisa na BuzzFeedu optužile Kellyja za pranje mozga ženama i stvaranje kulta. Žene koje su bile članice tog navodnog kulta su se morale s njim seksati, a on je kontrolirao što bi nosile, kada bi smjele ići na WC i kada bi smjele koristiti svoje telefone.

Kelly je odbacio te optužbe uz tvrdnju da će "goniti one koje su ga optužili kako bi sprao ljagu sa svog imena".

DeRogatis je kasnije razgovara s još jednom ženom koja je bila u seksualnoj vezi s Kellyjem. "Šamarao me, gušio i pljuvao na mene", rekla je Jerhonda Pace. Uz to, Kelly ju je navodno tjerao da se oblači kao školarka i da ga zove "tatice".

U dokumentarnom je filmu Kellyjev bivši menadžer Rocky Bivens otkrio da je bio prisutan na tajnom vjenčanju R Kellyja i tada 15-godišnje R&B pjevačice Aaliyah. Kelly je više puta porekao da su bili u braku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:40