NEBOJŠA GLOGOVAC

POSLJEDNJI DANI PRERANO PREMINULOG GLUMCA 'Nije dao naslutiti da ga bolest razara. Igrao se s kćerkicom i radovao svakoj njenoj riječi'

Nebojša Glogovac
 Pedja Milosavljevic / Hanza Media

Poznati srpski glumac Nebojša Glogovac, koji je u petak preminuo u Beogradu, činio je sve što je mogao da pobijedi tešku bolest.

Dane pred smrt provodio je uz obitelj obavljajući svakodnevne aktivnosti kao da nema tešku dijagnozu. Na njegovom licu nitko nije mogao primijetiti da ga to razara, piše beogradski Blic.

- Nebojša je posljednje dane proveo potpuno normalno, štoviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije nitko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, u njegovom pokretu i blagom osmijehu to se nije dalo primijetiti. Nakon što se vratio s liječenja iz Njemačke bio je uvjeren da će sve ići svojim tijekom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu - kaže jedan Nebojšin prijatelj za Blic.

Posljednje dane provodio je na beogradskom Dorćolu, gdje je i živio sa ženom i kćeri. Svakodnevno je šetao s kćerkicom Sunčicom i ugađao joj. Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg se mora boriti.

- Svakoga dana i večeri šetao je s njom starim dijelom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kavu s prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smijao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj riječi. Ako je tražila pažnju sve je ostavljao i odlazio s njom u šetnju, na igru u parku ili bi samo sjedili na podu. Bila je centar njegovog svijeta - kažu susjedi preminulog glumca.

Glogovac je otac i već odraslih sinova Miloša (17) i Gavrila (20), iz prvog braka s Minom Glogovac.

Kažu da je znao odlutati mislima dok je pio jutarnju kavu, ali riječima svoje strahove nije iskazivao. Išao je u dućan, odlazio i dolazio iz stana, kao i mjesecima prije toga. Svoju bol nosio je dostojanstveno, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 13:45