TUGA U SRBIJI

POTOCI SUZA U NEPREGLEDNOJ POVORCI, UZ JECAJE POKOPAN SINAN SAKIĆ Ispratili ga u rodnoj Loznici, došla krema folk scene: 'Takav se više neće roditi'

 
Sinan Sakić
 Youtube

U Loznici u zapadnoj Srbijina muslimanskom groblju u ponedjeljak je pokopan jedan od najpoznatijih srpskih folk pjevača Sinan Sakić (61). Umro je u petak u Beogradu nakon borbe s teškom bolešću, u svom domu okružen obitelji.

Kovčeg s posmrtnim ostacima pjevača stigao je iz obiteljske kuće na groblje u Lozničkom Polju gdje se okupio veliki broj prijatelja, poznanika, obožavatelja… Nitko od prisutnih nije krio tugu, a Sinan je pokopan uz jecaje koji su prekidali tišinu, piše Blic.

Od Sinana su se oprostile kolege iz Južnog vetra, Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Mile Kitić, Kemal Malovčić, gitarist Sava Bojić, Perica Zdravković, Halid Muslimović, Mina Kostić, Marko Bulat, Džej, Šaban Šaulić i kolege i prijatelji iz Loznice Dragan Kojić Keba, Zoran Starčević, Dragan Šaulić i mnogi drugi.

- Nedavno smo Sinan i ja imali zajednički koncert u inozemstvu i razgovarali da napravimo jedan duet. Čak sam mu rekao da je pjesma skoro gotova i da je treba samo otpjevati. Nažalost, otišao je i ostavio me da je sam otpjevam ili pronađem adekvatnu zamjenu, što je, priznajem, gotovo nemoguće kada je o mom dobrom Sinanu riječ - rekao je Šaban Šaulić.

Pokopan je po muslimanskim običajima, a svi koji su ga ispratili na posljednji put kažu da se takav ‘pjevač s dušom’ nikada više neće roditi.

- Imao je publiku kao rijetko koji pjevač na prostorima bivše Jugoslavije. Bez velike reklame prodavao je ploče u ogromnim tiražama, a za njegove koncerte uvijek se tražila karta više. Uz svaki stih otpjevan Sinanovim glasom uživali su podjednako ljudi iz Sarajeva, Mostara, Šapca, a beogradski Tašmajdan svaki put bio je pun kada je pjevao u prijestolnici – rekao je Baja Đelić, jedan od Sinanovih dugogodišnjih prijatelja iz Loznice i suradnik zadužen za zvuk njegovih koncerata u regiji, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:10