ELIZA DUSHKU

POTRESNA ISPOVIJEST GLUMICE IZ OMILJENIH SERIJA 'Mučila sam se s pitanjem kako bih i kada trebala ovo otkriti, ako ikada...'

 
 Profimedia, INSTAR Images

Glumica Eliza Dushku (Bring It On, Buffy the Vampire Slayer, Tru Calling) optužila je koordinatora kaskadera Joela Kramera da ju je seksualno zlostavljao tijekom snimanja filma Istinite laži, piše Vanity Fair. Dushku je tada imala 12, a Kramer 36 godina.

"Mučila sam se s pitanjem kako bih i kada trebala ovo otkriti, ako ikada", napisala je 37-godišnja Dushku. "Kada mi se to dogodilo, podijelila sam to sa svojim roditeljima, dvama odraslim prijateljima i jednim od moje starije braće. Nitko tada, čini se, nije bio spreman uhvatiti se u koštac s ovom tabu temom, pa tako ni ja."

Dushku je u objavi na Facebooku napisala kako je Kramer bio stekao njezino povjerenje i povjerenje njezine obitelji te je napisala da ga je iskoristio kako bi je namamio u hotelsku sobu.

"Sjećam se, tako jasno, čak i 25 godina poslije, kako me je Joel Kramer uvjerio da sam posebna, kako je stjecao moje povjerenje i povjerenje mojih roditelja, kako me mjesecima pripremao, kako me namamio su svoju hotelsku sobu u Miamiju", napisala je Dushku.

"Obećao je mojim roditeljima da će me odvesti na plivanje u hotelu gdje su odsjedali kaskaderi i poslije toga na moj prvi sushi. Sjećam se kako je proračunato navukao zastore i ugasio svjetla te kako je na klimi smanjio temperaturu do te mjere da sam imala osjećaj da se smrzavam. Sjećam se gdje me smjestio na jedan od kreveta u toj dvokrevetnoj sobi i koji je film stavio na televiziju (Čunjoglavci)."

Dushku je nastavila s opisom samog čina zlostavljanja. "Sjećam se kao je nestao u kupaonicu i kako se vratio s malim ručnikom oko svog struka. Sjećam se što sam imala na sebi (moje najdraže bijele kratke hlačice od trapera, na svu sreću, dovoljno sigurne pa sam ih uspjela zadržati na sebi", napisala je Dushku.

"Sjećam se kako me polegao na krevet i obuhvatio svojim ogromnim tijelom te kako se trljao o mene. Rekao mi je ovo: "Nećeš sada spavati na meni slatkice, prestani se praviti da spavaš", dok se trljao sve brže i jače o moje katatonično tijelo. Kada je "završio", sugerirao je, "Mislim da bismo trebali biti oprezni..." Mislio je na to da ne smijemo nikome reći. Imala sam 12 godina, a on 36."

Dushku je u objavi također navela da ju je Kramer zvao "Mamcem za zatvor" te da je taj nadimak koristio ispred drugih članova ekipe filma. Osim toga, Dushku je ustvrdila da je jednog dana na snimanju pretrpjela ozljedu nakon što je jednoj odrasloj osobi rekla za incident s Kramerom. "Da budemo jasni, tijekom probi prije snimanja i tijekom samog snimanja, Joel Kramer je bio zadužen za moju sigurnost. Trebao je biti moj zaštitnik, a bio je moj zlostavljač."

Glumica je također dodala da je čula da je otkriven te da je napustio Hollywood, ali da je nedavno doznala da opet radi. Prema Internet Movie Databaseu, ove je godine radio na filmu 'Blade Runner 2049' i na epizodi serije 'Star Trek: Discovery'.

Kramer je optužbe glumice nazvao gnjusnim lažima, ali je priznao da ju je s drugim članovima ekipe odveo na plivanje i na sushi. Porekao je da ju je namamio u svoju sobu, zlostavljao i zvao"Mamcem za zatvor". Dodao je da se nije mogao sjetiti je li se Dushku ozlijedila tijekom snimanja te je dodao da se mogla i sama ozlijediti.

"Sve što mogu reći je da se ništa seksualno i ništa neprimjereno nije dogodilo", zaključio je Kramer s kojim je njegova agencija World Production raskinula ugovor.

Glumičin istup podržali su i glumica Jaime Lee Curtis koja joj je u filmu glumila majku i redatelj filma James Cameron. "Šokirana sam i ožalošćena danas jednako koliko sam bila i tada. Elizina nas je priča probudila iz sna. Naša nova stvarnost je da su bila zlostavljana i djeca", napisala je Curtis za Huffington Post. "Da sam znao, ne bih imao milosti", rekao je Cameron za Variety. "Imam tri kćeri. Danas stvarno ne bi bilo milosti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:28