OPROŠTAJNA TURNEJA

POZADINA OKUPLJANJA MEGAPOPULARNOG BENDA 'SPICE GIRLS' Mediji doznali detalje, sve je navodno započelo žestokom svađom s najistaknutijom članicom

 
 Profimedia, Press Association

Spice Girls, zapamćene kao najuspješnija djevojačka pop-grupa svih vremena, 24 godine nakon prvog okupljanja najavile su da će izvesti oproštajnu turneju. Doduše, vjerojatno ne svih pet članica originalne postave, jer se na najavljivanju turneje jučer nije pojavila 'Posh', sada poznatija kao Victoria Beckham (44), supruga bivše nogometne zvijezde Davida Beckhama i već etablirana modna dizajnerica.

Britanski tabloid Daily Mail nasladio se detaljima pregovora oko turneje bivših tinejdžerskih idola, a ti pregovori nisu prošli baš najmirnije. Navodno su se Mel B, Mel C, Emma Bunton i Geri Horner žestoko posvađale sa Victorijom i njihovim bivšim menadžerom Simonom Fullerom.

Ovo dvoje povukli su se iz planirane turneje, iako su navodno na sastanku u veljači kazali da su potpuno za suradnju.

Tu nije stalo: Victoria je pozirala ovoga ljeta za Vogue odjevena kao "spajsica", što je razbjesnilo Mel B. Prošlog tjedna se tako Mel B za proslavu Noći vještica obukla kao Victoria Beckham, držeći natpis s porukom da ne bi išla na turneju ni kada bi je fanovi molili.

No, bez obzira na prilično nategnute odnose, četiri preostale spajsice ipak se nadaju da bi se im se Victoria mogla pridružiti na pozornici barem na jednoj od šest nastupa.

Čemu tolika žudnja za "oproštajnom" turnejom, osim što bi im mogla donijeti svakoj po 8 milijuna funti? U slučaju Mel B, čini se da je to dovoljno jak motiv, jer je bankrotirala nakon raspada braka s filmskim producentom Stephenom Belafonteom. Nedavno joj je presuđeno da mora platiti 270.000 funti za sudske troškove i više od 3.000 funti mjesečno za uzdržavanje djeteta.

BGUK_1393821 - London, UNITED KINGDOM  -  *EXCLUSIVE*  - WEB MUST CALL FOR PRICING - Scary Spice aka Mel B pictured leaving ITV studios after revealing the breaking news on Loose Women that the Spice Girls will reunite for a UK Tour.

Mel B Aka Scary Spice appeared to confirm that the big news is a tour and fans can get their hands on tickets in a matter of days.

Mel B also hinted that Posh Spice Victoria Beckham could join the reunited girl group later on in their reunion.

Pictured: Mel B - Melanie Brown

BACKGRID UK 5 NOVEMBER 2018, Image: 394147873, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
Mel B snimljena nakon objave da Spice Girls idu na turneju

Dio novca skupit će od memoarske knjige ('Brutalno iskreno'), koja joj izlazi ovoga mjeseca, a dobila je i popriličnu povišicu za žiriranje u šou America’s Got Talent (ukupno 2,15 milijuna funti za 2019.). Još prošle godine u sudskoj parnici isplivalo je da je spiskala svih svojih 38 milijuna funti. Ima tri kćerke s tri različita muškarca: Phoenix (19) s prvim mužem Jimmyjem Gulzarom; Angel (11) s Eddiejem Murphyjem i Madison (7) s drugim mužem Belafonteom.

Što je s ostalim spajsicama? Emma Bunton (42) radi kao DJ na radiju Heart FM i navodno je 'teška' 21 milijun funti. Sa zaručnikom Jadeom Jonesom (bivši član boy benda Damage) ima dva sina, Tatea (11) i Beaua (7), te živi u Sjevernom Londonu.

Mel C (44) teška je navodno 27 milijuna funti i imala je uspješnu solo karijeru nakon odlaska iz Spice Girls. Ima 9-godišnju kći Scarlet i trenutno hoda sa svojim menadžerom.

Geri (46) ima 30 milijuna funti i nakon spajsica bavila se pjevanjem, pisala dječje knjige i bila prezenterica na BBC-evom natjecanju u pjevanju. Ima 12-godišnju kći Bluebell iz veze sa scenaristom Sachom Gervasijem i sina Montyja (22 mjeseca) iz braka s Christianom Hornerom koji je u poslu moto-utrka.

Što se tiče njihovog nekadašnjeg menadžera, Simon Fuller posjeduje Pop Idol tv-franšizu i izdavačka prava na katalog Elvisovih pjesama, a i jedan je od većih ulagača u Brand Beckham.

Upravo je on upoznao Victoriju i Beckhama, te iako su ga spajsice otpustile 1998., Victoria ga je ponovno angažirala 2002. za svog menadžera, a od 2007. pa sve do ovoga ljeta vodio je karijeru i njenog supruga.

Na sastanak u veljači kod Geri pojavio se i Fuller, koji je navodno obećao da će organizirati sve oko turneje. Kazao je pritom da Spice Girls imaju problema s autorskim pravima te im potom dao da potpišu različite dokumente. Nakon toga je Victoria pustila u prodaju različite majice s imenom Spice Girls, a on je najavio animirani film o spajsicama.

No, vrijeme je prolazilo i Fuller se više nije javljao, a spajsice nisu mogle doći do njega. Kad je Victoria objavila da ipak neće ići na turneju, puknuo im je film. Osjećale su se opet žrtvama Fullerove strategije "podijeli, pa vladaj", koju je nekoć koristio u starim danima uspona Spice Girls.

Stoga je Melanie C predložila kolegicama da sve potpišu ugovor s njenom tvrtkom Modest Management. Fullerov glasnogovornik pak komentira da je "pogrešno" govoriti kako je on ispao iz igre, te da je uključen u turneju u partnerstvu s Modest Managementom. Victorijin glasnogovornik je pak rekao kako ona nikada nije obećala ići na turneju, piše Daily Mail.

Victoria i Mel B imaju dugu povijest međusobnih sukoba. Victoria je uvijek smatrala da je Mel B glasna i neotesana, a ova je pak za Victoriju smatrala da nema baš puno glazbenog talenta, u čemu nije bila usamljena. U ranim danima benda Victoria je puno puta shvatila da je na koncertima njen mikrofon bio stišan, pa čak i ugašen.

Na prilično neuspješnoj turneji 2007., povodom ponovnog okupljanja, dvije su se spajsice žestoko posvađale i nisu razgovarale najmanje dvije godine nakon toga.

Victoria je povrijedila Mel B kad joj je odbila posuditi odjeću svog modnog brenda za korištenje u reality šou kojeg je pripremala. Nakon toga Victoria je počela odbijati i pozive da nastupa. "Puno više uživam u onome što sada radim. Bilo je fantastično biti u Spice Girls, ali ja nikada nisam bila najbolja pjevačica i to nije bila moja strast", objasnila je.

'Posh' Spice danas je poznata kao Victoria Beckham

No, s 240 milijuna funti na bankovnom računu, Victoriji ne gori pod petama, iako njeno modno carstvo konstantno nagomilava gubitke.

Ostatak djevojaka ipak se nada da će im se možda pridružiti tijekom turneje koja bi se trebala održati sljedećeg ljeta. Pitanje je kako će to završiti, imajući na umu da je njihova posljednja turneja 2008. bila prekinuta, pa nisu ni održali koncerte planirane u Sydneyju, Pekingu, Cape Townu i Buenos Airesu. Povratnički singl 'Headlines', koji su objavile 2007., nije polučio uspjeh - prodan je u tek 5.000 primjeraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:12