NAHRANIO SLAVNOG PJEVAČA

POZNATI HRVATSKI CHEF U ČUDU 'Zadovoljni gost htio me upoznati. Izaša’ sam, kad ono - Bono!'

 Facebook

- Radio sam u kuhinji kada je došao konobar i kaže mi: “Traže gosti da dođeš do stola, voljeli bi te upoznati... Kažu da je spiza drugačija, fenomenalna” - prepričava poznati chef Hrvoje Zirojević scenu iz lounge bara i restorana Laganini na Palmižani gdje i ovog ljeta očarava goste svojim jelima. Bilo mu je, dakako, drago, kao i uvijek kada gosti hvale njegovu hranu. A kojem majstoru kuhinje nije!

Ovog zadovoljnog gosta kuhar je odmah prepoznao.

- Gospodin koji je tražio da me vidi bio je Bono Vox - govori Zirojević, nagrađivani chef, predavač na tri fakulteta i veliki promotor dalmatinske kuhinje, i nastavlja: - Na stranu glazba, volim ja U2, no velika je stvar i ono čime se Bono bavi kao humanitarac. Po tome mi je jako prirastao srcu.

S frontmenom irskog benda čiji su članovi ovoga ljeta za odmor, prije izlaska novog albuma i svjetske turneje, odabrali Hrvatsku, kuhar je popričao o jelima koja su se dva, tri sata prije nizala na stolovima za kojim je, osim glazbenika, sjedilo i njegovo društvo. Pričali su malo o restoranu, o Palmižani, Paklinskim otocima.

- Bila je to jedna vesela, mirna i normalna ekipa koja je došla uživati u hrani i miru. Nisu se ništa posebno isticali - kaže chef.

- Bono mi se zahvalio na ručku, rekao da je hrana bila sjajna. Uzeo je i broj telefona. Ne znam, možda se jednoga dana vrate ili dovedu neke svoje druge prijatelje - kaže chef.

Pjevač je na Facebooku objavio fotografiju iz restorana te je napisao: 'Ne moraš biti u stanju izgovoriti njegovo ime da bi shvatio kako taj čovjek genijalno kuha'.

A Bono nije prva slavna osoba koja je poželjela upoznati Zirojevića. Prije nekoliko godina, za ljetovanja u Hrvatskoj, kuhao je za Beyonce na Hvaru. Ona je tada bila trudna pa je s njom razgovarao o tome što je od hrane najprikladnije za trudnicu. Kuhao je i za Andrija Ševčenka, Novaka Đokovića, jordanskog i saudijskog princa.

Hrvoje Zirojević ne spori da je lijepo imati slavne goste. No, njemu su, bez prenemaganja, važni svi koji dođu kušati ono što on priprema. I draže mu je pričati o hrani nego o celebrityjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:59