ČETVRTA ŽENA KOJA JE ISTUPILA

POZNATI REDATELJ PONOVNO OPTUŽEN ZA SILOVANJE Bivša glumica tvrdi da ju je Roman Polanski silovao kada je imala 15 godina

 Ina Fassbender / REUTERS

Švicarska policija istražuje tvrdnju bivše glumice Renate Langer (61) da ju je poznati filmski redatelj Roman Polanski silovao u Gstaadu, piše The Guardian. Prema Langer, Polanski ju je silovao 1972. godine kada je imala 15 godina.

Glasnogovornik policije u St. Gallenu Krusi Hanspeter potvrdio je da je Langer ispitana 26. rujna ove godine.

Ona je inače četvrta žena koja je Polanskog javno optužila za silovanje.

Kao što je poznato, Polanski je 1977. na sudu u Sjedinjenim Američkim Državama priznao da je imao seksualne odnose s tada 13-godišnjom Samanthom Geimer, ali je pobjegao iz države prije nego što mu je izrečena zatvorska kazna. Američki pravni sustav redatelja još uvijek tretira kao bjegunca pred pravdom.

Žena identificirana samo kao Robin u kolovozu je ove godine optužila Polanskog da ju je 1973. godine, kada je imala 16 godina, seksualno zlostavljao. Robin je rekla da je javno istupila zbog bijesa koji je osjetila kada je Geimer pozvala policiju da prestane krivično goniti Polanskog.

Robin je rekla da je htjela da javnost zna da je Polanski zlostavljao i druge.

Prema pisanju The New York Timesa, Langer je odlučila otići na policiju sa svojim tvrdnjama jer ju je Robin svojim istupom motivirala i zato što njezini roditelji više nisu živi.

Langer je Polanskog upoznala u Münchenu gdje je radila kao model te je s njim potom otputovala u Gstaad gdje ju je, prema njezinim riječima, redatelj silovao.

Hanspeter je rekao da se još uvijek ne zna hoće protiv Polanskog biti podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23