UMRLA U 67. GODINI

PREMINULA NEDA ARNERIĆ U beogradskom stanu pronađeno mrtvo tijelo proslavljene glumice i jedne od najvećih zvijezda bivše države

Neda Arnerić
 Marko Todorov / CROPIX

Glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, piše Blic. Prema prvim informacijama, glumica je pronađena u svom stanu na Vračaru.

Kurir navodi da je beživotno tijelo glumice pronašao njezin brat Predrag. Htio je posjetiti sestru, ali vrata od stana bila su zaključana. Budući da se nitko nije javljao na pozive, Predrag Arnerić je nazvao bravara koji je otvorio vrata. Po ulasku u stan naišao je na grozan prizor - preminulu Nedu na stolici. Hitna pomoć je odmah konstatirala smrt, a tragovi nasilja nisu bili vidljivi.

Arnerić je u krajem veljače prošle godine primljena u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Kako su neslužbeno tada doznale srpske Novosti, glumica je na prijemu u bolnicu imala alkohol u krvi, koji je u kombinaciji sa lijekovima protiv depresije doveo do trovanja.

Veliku zvijezdu jugoslovenske kinematografije spasio je brat kada je, zabrinut što mu sestra ne odgovara na pozive, provalio u stan i pronašao ju na podu. Samo dva dana prije tragičnog događaja poznata glumica je bila na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gdje je igrala jednu od glavnih uloga u predstavi "Igra parova".

Arnerić je u prosincu 2018. godine ostala bez supruga, poznatog liječnika Milorada Mešterovića, koji je preminuo nakon duge borbe sa teškom bolešću. Prije tri godine u njihovom stanu u Beogradu dogodio se još jedan tragičan događaj kada je Neda pala sa balkona na trećem katu i tom prilikom teško ozlijedila kralježnicu.

Spomen imena Nede Arnerić publiku zasigurno najviše asocira na kultne srpske filmove kao što su “Ko to tamo peva” Slobodana Šijana s legendarnom erotskom scenom i serije “Otpisani” i “Grlom u jagode”.

A vječna djevojčica srpske kinematografije ili pak jugoslavenska Shirley Temple, kako su je tijekom karijere zvali, počela je svoju umjetničku karijeru još kao dijete. Redatelji su je doslovno obasipali ulogama, a gluma je tako postala smisao njezina života. Glavni Nedini aduti bili su oduvijek ljepota i mladenačka drskost u kombinaciji s iznimnim glumačkim talentom, kojima je utisnula trajni pečat u brojnim kazališnim i filmskim ulogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:06