NEVJEROJATAN AUTOR

PREMINUO PJEVAČ BUZZCOCKSA Slavne kolege opraštaju se od kultne figure punka: 'S njim je umro i dio moje mladosti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2018. u 23:08

Picture Shows: The Buzzcocks performing live at The Big Chill Festival in Eastnor, Herefordshire. 3rd August 2008. Job: 48639 Ref: MTL - Non-Exclusive *World Rights Only* *Unbylined uses will incur an additional discretionary fee!*, Image: 26464602, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Retna UK
Profimedia, Retna UK

 

Pete Shelley, pjevač Buzzcocksa, jednog od najutjecajnijih punk bendova iz sedamdesetih, preminuo je u 63. godini.

BBC javlja kako se pretpostavlja da je Shelley preminuo od srčanog udara u četvrtak u Estoniji, gdje je živio posljednjih godina.

Bend koji je zaslužan i za razvoj slavne manchesterske scene smatrao se umivenijom verzijom Sex Pistolsa, a najpoznatiji su po hitu 'Ever Fallen in Love'. Izvršili su nemjerljiv utjecaj na cjelokupnu rock scenu, a posebice na velikane poput Hüsker Dü ili Nirvane.

Norman Blake iz Teenage Fancluba na Twitteru se oprostio od Shelleya i poručio kako su mu njegove pjesme obilježele mladost, a tako je ostalo i do danas.

Tracy Thorn iz Everything But The Girl rekla je kako Shelley bio 'nevjerojatan autor', a slavni pisac Neil Gaiman napisao je na Twitteru kako je s njim umro i dio njegove mladosti.

 

Prijavite se na portala Jutarnji.hr i ne propustite najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta

Izdvajamo