NIJE KAO PRIJE

PRINC HARRY PRVI PUT PROGOVORIO O ODNOSU S BRATOM S Meghan je dao najiskreniji intervju do sad: 'Ne viđamo se kao prije, ali i dalje smo braća'

 
 MEGA / Mega Agency / Profimedia

Princ Harry i Meghan Markle po prvi puta su se otvorili i iskreno progovorili o svom životu i o odnosima unutar kraljevske obitelji u intervjuu za TV mrežu ITV. S britanskim novinarom Tomom Bradbyjem razgovarali su dok su bili na putovanju u Africi, no intervjui su tek sad emitirani.

Vojvoda od Sussexa priznao je da s bratom više nije blizak kao ranije te da će uvijek čuvati svoju obitelj, a vojvotkinja je priznala da nije mogla prihvatiti ‘britansku ukočenost’ jer smatra da suzdržavanje emocija može samo napraviti štetu, prenose britanski mediji. Premda su Harryjevi odgovori bili odmjereni i diplomatski, dao je do znanja da odnos među braćom nije kao prije što, zapravo, ne čudi s obzirom na to koliko su im se životi unazad pet, šest godina promijenili.

U razgovoru s Bradbyjem princ Harry (35) je rekao da ne želi ‘da se prošlost ponovi’. Upitan je li zabrinut da se na njegovu surpugu vrši sličan pritisak kao na njegovu majku, princezu Dianu koja je poginula u prometnoj nesreći 1997., rekao je:

- Uvijek ću štititi obitelj, a sad imam obitelj koju mogu štititi. Sve što je Diana prošla i što joj se dogodilo, neizmjerno je važno svaki dan, ali ne zato što sam paranoičan, nego zato što ne želim ponavljati prošlost.

The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry to attend Service of Hope following the Westminster terror Accredited media, both Rota and Fixed point, should report to the Yard Beadle Box at the entrance to Dean's Yard in Broad Sanctuary by 10.45hrs on Wednesday 5th April. attacks last week. Families of those killed in the attack, together with other victims, witnesses and first responders from the police, fire, ambulance and NHS hospital services will form part of the congregation. The Home Secretary, the Rt Hon Amber Rudd MP, The Mayor of London, Sadiq Khan, and the Acting Commissioner of the Metropolitan Police Craig Mackey will also be present., Image: 328000610, License: Rights-managed, Restrictions: NO UK USE  FOR SEVEN DAYS- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red  London: +44 (0) 20 7421 6000  Los Angeles: +1 (310) 822 0419  Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Vojvoda se osvrnuo i na sve češće tračeve da s bratom nije u dobrim odnosima. Govoreći o odnosu s princom Williamom rekao je da trenutno idu različitim putovima:

- U ovoj ulozi koju imamo i koja donosi velik pritisak, neke stvari ne možete izbjeći. Ali prije svega, mi smo braća, uvijek ćemo biti braća. Trenutno se nalazimo na različitim putovima, ali ja ću uvijek biti tu za njega i on će uvijek biti tu za mene. Ne viđamo se često koliko smo znali ranije jer jednostavno imamo previše posla, ali jako ga volim i većina problema o kojima ste čitali u medijima, stvoreni su ni iz čega. Kao braća naravno da imamo bolje i lošije dane.

Još jednom je princ Harry otvoreno progovorio i o svom mentalnom zdravlju rekavši da se bori s konstantnim stresom.

- Mislio sam da sam sve riješio, ali se onda odjednom sve vratilo i svaki dan se s tim moram boriti. Dio ovog posla je imati osmijeh na licu, ali što se moje žene i mene tiče mnoge stvari zbilja bole i vrijeđaju, a posebno kad znate da velika većina svega toga nije istina - priznao je.

Britain's Meghan, Duchess of Sussex (2R) talks with Britain's Prince Charles, Prince of Wales (R) as Britain's Prince William, Duke of Cambridge, (L) talks with Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, (2L) as they all attend the Commonwealth Day service at Westminster Abbey in London on March 11, 2019. Britain's Queen Elizabeth II has been the Head of the Commonwealth throughout her reign. Organised by the Royal Commonwealth Society, the Service is the largest annual inter-faith gathering in the United Kingdom., Image: 418798370, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Richard Pohle / AFP / Profimedia
Richard Pohle / AFP / Profimedia

Putovanje Afrikom prvo je službeno putovanje princa Harryja, Meghan Markle i bebe Archieja. Meghan Markle, koja se udala za princa u dvorcu Windsor u svibnju 2018. i rodila sina Archieja ove godine, također je iskreno progovorila o iskustvu u kraljevskoj obitelji.

- Nikad nisam mislila da će biti lagano, ali mislila sam da će biti fer. Ovo je bila teška borba. Kad sam prvi put upoznala Harryja, prijatelji su mi bili jako sretni jer sam ja bila sretna. Ali prijatelji iz Britanije su mi govorili da je sve to divno, ali da se ne bi trebala udati za njega jer će mi britanski tabloidi uništiti život. Govorila sam H-u, tako ga od milja zovem, da nije dovoljno samo preživjeti nešto. To nije poanta. Moraš živjeti i razvijati se, osjećati se sretno - objasnila je Meghan. Bradby je potom istaknuo privilegije u kojima uživaju, ali i povećalo pod kojim se zbog toga nalaze.

- Kad ljudi šire laži, i znaju da su laži, ali ih i dalje šire, ne znam nikoga kome bi to bilo u redu i tko bi se s tim osjećao mirno. Mislim da je normalno misliti da je trava uvijek zelenija kod susjeda, ali ne možete zamisliti naš život. Teško je razumjeti kako je nama. Dobra je stvar što imam svoju bebu i muža i oni su najbolji - dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:39