SAPUNICA

PRINCEZA KAMENA SRCA NA BRITANSKOM KRALJEVSKOM DVORU ZAVODI DIKTATURU! Tornado zvan Meghan: 'Svi su u svađi, prinčevi ne razgovaraju, ta žena je zmaj'

 REUTERS

Da će Meghan Markle biti kamenčić koji će žuljati uštogljeni britanski kraljevski dvor znalo se čim je objavljena vijest o njezinim zarukama za princa Harryja, kraljičina miljenika. Međutim, da će nakon bajkovitog vjenčanja i mnoštva toplih priča o njezinu životu, djetinjstvu i zlobnoj obitelji koja je iskorištava nova vojvotkinja od Sussexa postati uzrok svake novonastale drame na Dvoru (otkaza, razmirica, spletki, suza...), rijetko je tko računao.

Kolateralnih žrtava američke princeze, koja nije toliko mila i draga kao što se to na početku mislilo, sve je više.

Prema posljednjim informacijama s kraljevskih dvora, Meghan napušta već druga osobna asistentica.

Kraljičina uzdanica, 50-godišnja Australka Samantha Cohen, koja je za kraljevsku obitelj radila punih 17 godina, ne može trpjeti Meghan. Iako, Meghan je trudna pa je moguće da zbog hormona, unatoč trudničkom sjaju, trenutačno iza zatvorenih vrata palače više nalikuje zmaju (koji riga vatru). A i Samantha, koja je prvo radila kao zamjenica glasnogovornika, pa četiri godine kasnije preuzela to mjesto i postala prva žena na poziciji glasnogovornice, čini se nije pokoran i bespogovoran član posluge kakvu možemo vidjeti u filmovima. Kao Meghanina osobna asistentica trebala joj je pomoći da se prilagodi životu u kraljevskoj obitelji, a po hodnicima palače zbog njezine borbene naravi zvali su je “pantera Samantha”.

Stresni posao

Sada, pak, odrađuje svoj otkazni rok - odlazi čim se na proljeće rodi Harryjevo i Meghanino dijete, sedmo u redu za tron. Prije Samanthe, već je jedna Meghanina osobna asistentica dala petama vjetra. Samo šest mjeseci nakon vjenčanja 39-godišnja Melissa Touabti dala je otkaz. Tada se prvi put bajka o savršenoj princezi počela urušavati. Otkrili su se pravi razlozi otkaza - procurili su detalji o Meghaninu odnosu s Melissom.

- Njezin posao bio je jako stresan. Morala se nositi s mnogim zahtjevima vojvotkinje, zbog čega je bila pod ogromnim pritiskom. Često je i plakala - priznao je neimenovani izvor za Mirror.

- Melissa je nevjerojatno talentirana za svoj posao i bila je važan faktor kraljevskog vjenčanja, no jednostavno je bilo najbolje da im se putevi razdvoje - rekao je tada isti izvor. Prije nego što je došla na Dvor, Melissa je radila za glazbenika Robbieja Williamsa i njegovu suprugu Aydu Field, koja je objavljivala #BFF fotografije na Instagramu s asistenticom. Očito je da Melissa zna svoj posao te da problem leži u nečem drugom.

Da je Meghan “izbirljiva i zahtjevna” žena koja misli samo na ono što sama želi potvrdila je i njezina bivša agentica Gina Nelthorpe-Cowne s kojom je blisko surađivala tijekom holivudske karijere. Međutim, kada se zaručila za Harryja, prestala joj se javljati. Svaki put kad bi Gina na bilo koji način pokušavala doći do Meghan, javili bi joj se njezini odvjetnici. Gina tvrdi da će Meghan prekinuti odnos sa svakim tko se s njom neće složiti.

Šefica iz pakla

Meghan je očito “šefica iz pakla”. Naime, prema svjedočanstvima dvorskog osoblja, Meghan se ponaša poput diktatorice, a e-mailove sa zadacima i prohtjevima šalje im već u 5 sati ujutro.

U knjizi o kraljevskoj obitelji Roberta Jobsona princ Harry prije vjenčanja osoblju je navodno rekao da “sve što Meghan poželi, mora to i dobiti”. Meghan živi pod staklenim zvonom i svi joj se moraju dodvoravati. Kraljevska dopisnica za medije Emily Andrews otkrila je da Harry zapravo na taj način štiti Meghan. Naime, princa Harryja godinama muči to što nije mogao dovoljno zaštititi svoju majku, princezu Dianu, pa je odlučio potruditi se svim snagama da zaštiti svoju suprugu. Istodobno su britanski mediji stupili su u kontakt s Meghaninim ocem Thomasom Markleom, umirovljenim redateljem rasvjete, koji je potvrdio nagađanja o promjeni Meghanina ponašanja.

- Ne prepoznajem svoju kćer. Meghan koju ja znam uvijek je bila slatka, draga i pristojna. Moja kći katkad je zahtjevna, ali nikada nije bila nepristojna i bezobrazna - rekao je Markle za Daily Mail. On, pak, i dalje neuspješno pokušava stupiti u kontakt s Meghan. Navodno joj stalno šalje pisma i pokušava je nazvati, ali ga ona u potpunosti ignorira. Meghan je kamenog srca, iako ni Thomas nije cvjetić, jer se već niz puta besramno pokušao okoristiti.

Slatka tajna

Na Meghanino upitno ponašanje Harryja je navodno još prije vjenčanja upozorila i sama kraljica Elizabeta. I princ William pokušao je Harryju dati bratski savjet prije vjenčanja. Upozoravao je Harryja na američku glumicu te smatrao da ona nije “dobar materijal” za suprugu, što je njegov mlađi brat, zaljubljen preko ušiju, potpuno ignorirao.

- Posvađali su se čim je William upoznao Meghan Markle. Harry je od početka ludo zaljubljen u Meghan i ponaša se previše zaštitnički. Brata je čak optužio da želi uništiti njihovu vezu - rekao je neimenovani izvor britanskim tabloidima.

Osim sukoba braće, naveliko se piše i o Meghaninu sukobu sa šogoricom, vojvotkinjom od Cambridgea.

Kate Middleton navodno se rasplakala zbog Meghaninih zahtjeva o haljini koju je princeza Charlotte trebala nositi na vjenčanju. Meghan je bila, kako kažu, “bridezilla”. Kada se snahe sretnu, namještenih osmijeha, vjerojatno razgovaraju o vremenu. Odnosi između prinčeva su, pak, čini se, sve gori.

Naime, nakon što je u medije izašla informacija o tome da se princ Harry i Meghan namjeravaju odseliti, izgleda da čak ni blagdane neće provesti s bratom i šogoricom. Izbjegavaju se u širokom luku. Zato će, kako piše Daily Mail, William i Kate s djecom Božić neće proslaviti na kraljevskom dvoru, nego s Kateinim roditeljima. Njima će se pridružiti i Kateina sestra Pippa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:33