STVARNA VERZIJA DOGAĐAJA

PROCURILE INFORMACIJE TUŽBE KOJU JE MEGHAN POKRENULA PROTIV TABLOIDA 'Pisali su laži i uvrede, sudski dokumenti otkrivaju pravu istinu'

 GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Meghan Markle i princ Harry pokrenuli su tužbu protiv lista Mail on Sunday i nekih njegovih izdanja zbog objave netočnih informacija i pokušaja da njihova imena koriste u negativnom kontekstu. Netočne informacije odnose se na njezino darivanje djeteta u New Yorku prije Archiejevog rođenja, potom na Meghanin odnos s ocem i na koncu na renovaciju doma u Windsoru, vidi se iz dokumenata koje je njihov odvjetnički tim podnio sudu.

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa uložili su dosta vremena i novaca u renoviranje obiteljskog gnijezda, Frogmore Cottagea, kako bi stvorili što bolji dom šestomjesečnom Archieju. Uredili su okoliš i vrtove, postavili tzv. ‘zeleni eko centar’ i kuhinju po mjeri, stoji u papirima koje su podnijeli sudu u Londonu. Time žele dokazati da u domu ne postoji bakrena kada vrijedna oko 44.000 kuna, kao ni zvučna izolacija kakva se koristi u zrakoplovima vrijedna više od četiri milijuna kuna, niti zimski vrt, poseban studio za jogu ili teniski tereni, piše magazin People. Osim toga, u sudskim se spisima napominje da Frogmore Cottage također nema posebno krilo isključivo namijenjeno njezinoj majci Doriji Ragland.

Mail on Sunday optužuju i za nezakonitu objavu dijelova privatnog pisma koje je vojvotkinja od Sussexa napisala svom ocu Thomasu Markleu (75). 38-godišnja bivša glumica, koja je nedavno ugostila Hillary Clinton u Frogmoreu, tvrdi da je pismo objavljeno bez njezinog pristanka te da su namjerno objavljeni samo dijelovi kako bi se stvorila netočna slika njezinog odnosa s ocem.

- Izostavljena je gotovo polovica pisma, a izbačeni dijelovi jasno pokazuju njezinu brigu za oca i ostatak obitelji kao i zabrinutost da ga britanski tabloidi samo iskorištavaju - stoji u sudskim papirima. Također se snažno odbacuju optužbe da se Meghan nije interesirala za očevo zdravlje i da mu nije ni pokušala pomoći, medicinski ili financijski. ‘Ona već jako dugo brine za zdravlje svog oca i pokušava naći rješenja’, napominje se u spisima.

Objašnjavaju da, suprotno objavljenim informacijama, Thomas nije nazvao Meghan uoči vjenčanja u svibnju 2018. i ispričao se da neće doći. Zapravo je ona zvala njega kako bi ga ‘zaštitila i osigurala sve što je potrebno da dođe’. Također, nije ga ignorirala ili se svađala s njim nakon što je odlučio da neće doći na vjenčanje, tvrde Meghanini odvjetnici.

Osvrnuli su se i na tvrdnje da Meghan nije pozvala majku na darivanje djeteta u travnju prošle godine u New Yorku, nazivajući ih ‘netočnima i uvredljivima’:

- Majka tužiteljice je, naravno, bila pozvana, a tužiteljica joj je ponudila i platiti avionske karte. Međutim, majka nije mogla doći zbog poslovnih obaveza.

Dodaju i da su netočne i uvredljive informacije koje sugeriraju da su gosti, uključujući Amal Clooney, Gayle King i Mishu Nonoo, novi slavni prijatelji vojvotkinje:

- Darivanje djeteta, koje je zapravo koštalo samo malen dio iznosa od dva milijuna kuna kako je pogrešno navedeno u članku, organizirala je jedna od Meghaninih najboljih prijateljica s fakulteta. 15 gostiju koji su došli na darivanje, njezini su bliski prijatelji, uključujući neka dugotrajna prijateljstva koja traju i više od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:12