TREĆI STADIJ

PROSLAVLJENA GLUMICA OTKRILA DA JE PREBOLJELA KARCINOM Nisam mogla vjerovati kad su mi rekli, mislila sam da je greška. Mom mužu oči su bile pune suza

 
Christine Baranski, Meryl Streep i Julie Walters u filmu 'Mamma Mia!'
 Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Proslavljena britanska glumica Julie Walters (69) otkrila je u razgovoru za BBC da je preboljela treći stadij raka debelog crijeva.

Glumica se proslavila ulogama u filmovima o Harryju Potteru, velikom hitu Billy Elliot i Mamma Mia!, a javnost je pamti po brojnim drugim uspješnicama poput Calendar Girls, Becoming Jane, Paddington, Brooklyn, Povratak Mary Poppins, Oliver Twist, Educating Rita i druge.

Za BBC je izjavila da je mislila da je riječ o greški kada su joj liječnici prvi put priopćili strašnu dijagnozu. Istaknula je da je prošla kemoterapije te da je pobijedila rak.

Poznata glumica, koja je dvaput nominirana za Oscara, kaže da je prije dijagnoze obilazila liječnike zbog loše probave, a kasnije se vratila u ambulantu s još težim simptomima poput bolova u trbuhu, žgaravice i povraćanja. Uputili su je gastroenterologu koji ju je odmah poslao na CT pregled.

Julie Walters primila je poziv liječnika baš dok je bila na snimanju svog zadnjeg filma 'Tajni vrt'. Liječnik specijalist joj je rekao da su pronašli abnormalnosti na njezinu debelom crijevu te da sumnjaju da je riječ o karcinomu.

- Mislila sam da je to ludost i da mora da je to neka greška. Nisam mogla vjerovati.

UK.  Julie Walters  in the ©Neon new movie: Wild Rose  (2019). 
Plot: A musician from Glasgow dreams of becoming a Nashville star., Image: 421377398, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
Julie Walters

Još uvijek je bila u šoku kada je svom suprugu Grantu Roffeyju priopćila lošu vijest.

- Neću nikada zaboraviti njegov izraz lica. Oči su mu se napunile suzama.

Kaže da je od samog početka vjerovala da će se oporaviti i da je optimizam podijelila s liječnikom: 'Sredit ćemo mi to'.

Priznaje da je bilo teških trenutaka, osobito dok je čekala na operaciju, kada je pomišljala da se možda nikada neće probuditi iz anestezije.

Otkriva da su joj odstranili 30 centimetara iz debelog crijeva.

Prisjeća se da je imala čudesno iskustvo kada se probudila iz anestezije jer se osjećala 'nevjerojatno fantastično'.

Iako isprva nije željela na kemoterapiju, ipak je pristala na taj oblik liječenja. Sve je proteklo u redu, a nije joj čak ni kosa ispala. U razgovoru za BBC je otkrila da se osjeća jako dobro te da je nedavno imala pregled na kojemu je ustanovljeno da više nema tumorskih stanica.

Oporavak od operacije i kemoterapije su značile da je morala smanjiti angažman u filmu 'Tajni vrt' u kojemu glumi pored Colina Firtha koji će uskoro biti prikazan u kino dvoranama diljem svijeta.

Također kaže da je zbog bolesti morala otkazati premijeru filma 'Mamma Mia 2', a njezin agent tada je medijima rekao da se morala povući zbog operacije bruha. Julie Walters nije željela da dijagnoza karcinoma dospije u javnost.

Britanska glumica koja nosi titulu dame istaknula je da je oporavak od karcinoma u potpunosti promijenio njezin odnos prema glumi.

- Ja sam potpuno drugačija osoba nakon operacije. Trebala sam snimati dvije velike serije, a bila su u igri još dva filma. na kraju zbog bolesti nisam morala raditi ništa od toga. I to je bilo baš divno.

Dala je nagovijestiti da je 'Tajni vrt' možda njezin posljednji film.

- Moralo bi me stvarno zainteresirati nešto da prihvatim novu ulogu. Ne kažem da neću više nikada glumiti, ali ne mogu više prihvatiti snimanje filma šest dana u tjednu, s buđenjem u 5 ujutro i snimanjima do 7 navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:05