KRALJEVSKI DVOR

PRVI SUSRET HARRYJA I WILLIAMA NAKON RASKOLA Meghan nije skidala osmijeh s lica, a kad je Harry starijem bratu uputio pozdrav, uslijedio je ledeni tuš

 
 Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Meghan Markle i princ Harry obavili su danas posljednju službenu obvezu prije konačnog rastanka od kraljevske obitelji i početka novog života u Kanadi. Sve oči bile su uprte u vojvodu i vojvotkinju od Sussexa koji se danas prvi put nakon četiri mjeseca susreo s princom Williamom i vojvotkinjom Kate, prenosi Daily Mail.

Sudjelujući na tradicionalnoj misi u Westminsterskoj opatiji održanoj povodom Dana Commonwealtha sjedili su u drugom redu kada su stigli William i Kate.

Nasmiješena Meghan klimnula je i pozdravila ih, rekavši 'bok' te je slabašno, ali kurtoazno mahnula paru. Zatim im je uputila i 'hello'. Dok su zauzimali svoja mjesta u prvom redu, okrenuli su se i pozdravili princa Edwarda i njegovu suprugu Sophie. Harry je također rekao 'hello' i nesigurno se nasmiješio bratu Williamu.

Bio je to također prvi javni susret braće otkako su princ Harry i Meghan objavili da se povlače iz kraljevske obitelji i odriču svih službenih dužnosti.

Stručnjakinja za govor tijela Judy James za Daily Mail je komentirala da je susret braće bio čudan, a čini joj se da je William propustio pozdraviti mlađega brata. Dok su svi čekali dolazak kraljice Elizabete II., Meghan i Harry su razgovarali, a Meghan je odavala dojam zadovoljne i sretne žene. U istom redu s Harryjem i Meghan sjedili su princ Edward i njegova supruga Sophie. Edward se djelomice dignuo sa stolice da pozdravi Williama i Kate, dok je Sophie ostala sjediti.

Meghan je kasnije vodila živahan razgovor s princom Edwardom dok su čekali dolazak kraljice, a u razgovor se uključio i Harry, stavivši lijevu ruku na naslon Meghanine stolice.

Judy James smatra da je Harry uputio šogorici Kate srdačan osmijeh i pozdrav što je izgledalo kao doista iskrena gesta, a Meghan je podigla obrve i nasmiješila se u jednako tako prijateljskom tonu.

FOTOGALERIJA: Prvi susret Harryja i Williama nakon objave Megxita

- Što se tiče Williama, Meghan ga je pozdravila s 'hello', ali od Harryja je dobio slabašan osmijeh zatvorenih usta. Nije bilo baš nikakvog znaka da je William uzvratio, rekla je stručnjakinja za govor tijela.

- Meghan ih je oboje kurtoazno pozdravila i uputila osmijeh, ali Harry je izgledao izrazito nespretno i djelovao nesigurno.

Nakon Williama i Kate, u crkvu su ušli princ Charles i Camilla, a potom je u nebeskoplavom kaputu ušla britanska kraljica uz zvukove fanfara i klicanja okupljenog mnoštva.

Prošle godine, ceremonija je bila daleko prisnija. Harry i Meghan su zajedno s Williamom, Kate, Charlesom i Camillom čekali da stigne kraljica, prije nego što su sudjelovali u 'procesiji za kraljicu'.

Ove godine, pak, nijedan par nije se odlučio za takav scenarij te su nakon susreta s crkvenim dostojanstvenicima zauzeli svoja mjesta.

Harry i njegova supruga Meghan (38) najavili su u siječnju da se planiraju od ovog proljeća povući iz kraljevskih dužnosti i voditi neovisniji život, uglavnom u Kanadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:27