SVJETSKI MEGA CAR

RAMBO AMADEUS U SVOM STILU KOMENTIRAO 'PROBLEMATIČNOG' BAJAGU 'Ovo je jedino logično objašnjenje zašto bi mu netko zabranio koncert'

 
Rambo Amadeus u Vintage Industrial Baru održao koncert s izabranim pjesmama iz svog 30-godišnjeg opusa
 Ivana Nobilo / HANZA MEDIA

Svoje mišljenje o nastupu srpskog pjevača Momčila Bajagića Bajage u više hrvatskih gradova, što je ovih dana očito jedna od važnijih tema u državi, iznio je i legendarni crnogorski glazbenik i tekstopisac Rambo Amadeus.

Budući da mu nikako nije jasno zašto bi bilo tko zabranio koncert Bajage, iznio je jedino objašnjenje koje se njemu čini logično.

‘Evo nekoliko dana pokušavam da razumijem zašto bi bilo ko, bilo gdje zabranjivao koncert Bajage? Jedino objašnjenje koje može da bude logično je što Bajaga i Instruktori ne sviraju turbo folk koji je koliko vidim sasvim dobrodošao baš u svakom djelu pokojne SFRJ’, napisao je u svom stilu balkanski Frank Zappa, kako mu tepaju.

Podsjetimo, prije tjedan dana nakon prigovora braniteljskih udruga iz Karlovca organizatori Dana piva otkazali su Bajagin koncert. U srijedu su se pobunili i veterani iz gardijske brigade Pume, usprotivivši se njegovom nastupu na Špancirfestu u Varaždinu. Međutim, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je u četvrtak da će se koncert održati.

Branitelji Bajagi pripisuju pjevanje četničkih pjesama u Kninu 1993. iako za to nema nikakvih dokaza, a sam pjevač te optužbe iz godine u godinu demantira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:49