PANIKA S UTEMELJENJEM

RASPADA LI SE U2? Posljednje riječi Bona Voxa na zadnjem koncertu turneje ostavile fanove u nevjerici

 
 Facebook

Pjevač U2 Bono Vox je na posljednjem koncertu ovogodišnje turneje u Berlinu najavio da će grupa nakon koncerta 'otići', što je jedan dio fanova shvatio kao najavu raspada popularnog banda.

Bono je kazao: 'Već smo neko vrijeme na turnejama i to traje 40 godina i ove zadnje četiri godine su za nas bile zaista posebne. Sad odlazimo.'

Na Twitter računu web stranice U2gigs, koja redovito izvještava o koncertima grupe, su pokušali umiriti zaprepaštene fanove napomenom da se uz svaki završni koncert još od turneje Vertigo 2005. godine pojavi panična reakcija da bi to mogao biti zadnji nastup.

'Kladim se da ću uskoro izvještavati s novog koncerta U2', napisao je urednik stranice. Dodao je da je ovo prvi put da ta panika ima neko utemeljenje u stvarnosti jer su Bonove riječi doista zazvučale dvosmisleno. Ipak je optimistično pretpostavio da će U2 krenuti na turneju kojom bi proslavili 40 godina od izdavanja albuma 'Boy' ili 30. godišnjicu albuma 'Achtung Baby'.

U2 su u Berlinu okončali uspješnu turneju ‘Experience + Innocence’, na kojoj su osim novijih pjesama publiku oduševili izvođenjem pjesama koje dugo nisu bile izvođene uživo, kao što su ‘The Unforgettable Fire’ i ‘Stay (Faraway, So Close!)’.

Koncert u Berlinu je održan 13. studenog kao kompenzacija publici nakon što je 1. rujna na istoj lokaciji Bono izgubio glas tijekom nastupa. Nakon toga glas mu se oporavio te je turneja nastavljena dalje po planu.

Bono je na koncertu u Londonu komentirao Brexit kazavši da je to bio 'gubitak zajedničkih snova i zajedničke snage', a u članku za Frankfurter Allgemeine je izrazio svoju potporu Europskoj Uniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:00