UNIŠTEN CONCEPT ONE

RIMAC I HAMMOND RAZGOVARALI O SKORO FATALNOJ NESREĆI 'Osjećam se grozno jer sam zadirkivao redatelja: Phil, zašto još jednom, znaš da ću se razbiti!'

 Hanza Media, youtube screenshot, Twitter Colin Logan

Portal Drivetribe objavio je ekskluzivni intervju s voditeljem emisije 'Grand Tour' Richardom Hammondom i Matom Rimcem, u kojem njih dvojica razgovaraju o teškoj nesreći koju je Hammond doživio vozeći Rimčev električni bolid Concept One.

Hammond je priznao da je u jednom trenutku, kada je automobil poletio, pomislio kako je gotov.

- Bio sam svjestan da sam visoko, i da će se auto neizbježno morati spustiti, rekao je Hammond.

- I da, naravno, bio je tu trenutak jeze - 'O, bože, umrijet ću!', kazao je.

Rimac je Hammondu pokazao cijelu putanju njegovog pada: Concept One išao je uzbrdo i izletio u zavoju, letio oko 30 metara, udario u nižu cestu, te nastavio kotrljati niz padinu, da bi se konačno zaustavio 110 metara daleko od mjesta izlijetanja.

Hammond je imao i posebnu sreću što je automobil u padu promašio drvenu kuću koja se nalazila točno između točke izlijetanja i mjesta gdje se konačno zaustavio - smjer padina niz koje se koturao točno ga je pogurao par metara ulijevo, i potom nazad iza kuće.

Voditelj je pohvalio čvrstoču automobila, koji ga je očuvao u jednom komadu iako je na nekoliko mjesta tokom prevrtanja za sobom ostavio kratere od teških udara - od kojih je najjači bio onaj u asfalt niže ceste.

Do najozbiljnije ozljede - napuknuća koljena - došlo je jer se koljenom naslanjao na konzolu automobila dok se prevrtao.

Hammond se također požalio kako osjeća strašnu krivicu jer je prije nesreće zadirkivao redatelja emisije.

- Rekao sam mu: 'Phil, zašto nas tjeraš da snimamo još jednom, znaš da ćemo se razbiti ovaj put!, kazao je Hammond.

- Još sam mu jednom rekao, dok sam prilazio startnoj crti: 'Baš me tjeraš, znaš da ću se razbiti.' To je najgora stvar koju sam ikad napravio nekom ljudskom biću. Kasnije je došao u bolnicu i bio je potpuno potresen, rekao je Hammond.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:33