ŠAMPIONSKA DIJETA

RONALDO OTKRIO TAJNU SVOG FANTASTIČNOG IZGLEDA Ključ je u strogom režimu prehrane: 'Jedem šest puta dnevno, a najdraže jelo mi je ono s bijelim lukom'

    AUTOR:
    • Jutarnji list

  • OBJAVLJENO:
  • 28.05.2018. u 23:30

Screenshot: Instagram

Jedan od najuspješnijih i najpoznatijih nogometaša današnjice, Christano Ronaldo, osim po sportskim uspjesima, poznat je i po svom atraktivnom fizičkom izgledu. Isklesano tijelo poznatog nogometaša mami uzdahe brojnih obožavatelja diljem svijeta.

Njegov besprijekoran fizički izgled, osim napornih treninga, rezultat je i kvalitetne prehrane. Kao igrač Real Madrida, Cristiano Ronaldo je podvrgnut strogom režimu prehrane u kojem doručak igra najvažniju ulogu. Tako prvi obrok u danu podrazumijeva šunku, sir, kroasane, jogurt, tost s avokadom i raznoliko voće. Uz to redovito popije šalicu kave ili čašu svježe iscijeđenog voća. Nogometaš je objasnio kako tajna njegova uspjeha leži u redovitim obrocima koje jede šest puta na dan. Tako za ručak Ronaldo obično pojede ribu, a pritom mu je najdraže jelo bacalhau a braz. Ono se sastoji od bakalara, bijelog luka, krumpira i kajgane.

Prema riječima glavnog kuhara portugalske nogometne reprezentacije, nogometaš od ribljih jela također voli oradu i sabljarku. Kao savjesni sportaš, Ronaldo se trudi konzumirati što više proteina, zbog čega je u potpunosti izbacio alkohol, šećer, gazirana pića i procesuiranu hranu, svjestan štetnih posljedica koje ta hrana ima za njegovo tijelo. No, u izlasku s prijateljima, Realov igrač ipak ne štedi na raskošnom odresku uz zelenu salatu. Također Ronaldo za posebne prilike u restoranima jede jela s jajima, tunom, krumpirom i lignjom.

Za međuobrok nogometaš pak voli pojesti sardine s kruhom. Cilj je da mu jela pruže što više energije i snage za cijeli dan, a posebice za iscrpljujuće i duge treninge. Stoga je fokus Ronaldove prehrane u što raznolikijim zdravim namirnicama koje prate ubrzani sportski ritam organizma. Naglašava kako svoja jela ponajviše bazira na što više voća i povrća uz cjelovite žitarice. Ronaldo želi isključivo jednostavna i zdrava jela na svom jelovniku. Nogometašu je ujedno važan i broj kalorija koji ne smije prekoračiti u danu. Uz disciplinu u sportskom i prehrambenom režimu, Ronaldo je objasnio i važnost svakodnevnog redovitog opuštanja uz obitelj i prijatelje za postizanje izvrsnih rezultata.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo