DIRLJIVA PORUKA

RUSSELL CROWE SE OPROSTIO OD BRANKA LUSTIGA 'Kakav je čudesan život proživio. Od strahota Drugog svjetskog rata do slave dvije nagrade Oscar'

 
Branko Lustig; Russell Crowe
 Damjan Tadic/CROPIX; Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Novozelandski glumac i višestruki dobitnik nagrade Oscar Russell Crowe (55) u četvrtak se objavom na Twitteru oprostio od preminulog hrvatskog filmskog producenta Branka Lustiga, njegovog suradnika na filmovima "Gladijator", "Dobra godina" i "Američki gangster".

"Upravo sam pročitao vijest da je preminuo Branko Lustig. Kakav je čudesan život proživio. Od strahota Drugog svjetskog rata do slave dvije nagrade Oscar", napisao je Crowe na Twitteru.

"Jednom mi je rekao: 'Često se ne slažeš sa mnom, ali uvijek si mi prijatelj onih dana kada te trebam'. Tako je. Puno te volim Branko. Uvijek tvoj prijatelj", zaključio je objavu glumac.

Korisnica Twittera Diana Mahon pitala je Crowe je li bio spomenuo Lustiga kada je primao nagradu Oscar za ulogu Maximusa Decimusa Meridiusa u filmu Gladijator redatelja Ridleyja Scotta iz 2000. godine koji je Lustig producirao i za kojeg je dobio Oscara za najbolji film.

"Kad smo kod toga Diana, evo jedna malo poznata greška u tom govoru. Namjeravao sam se zahvaliti i Bruni DeOlivi i Branku Lustigu, međutim od adrenalina sam ih spojio i zahvalio se Bruni Lustigu."

Lustig je u knjizi "The Men Who Would Be King: An Almost Epic Tale of Moguls, Movies, and a Company Called DreamWorks" autorice Nicole LaPorte otkrio da mu je Crowe na snimanju Gladijatora prijetio "davljenjem" zbog preniskih dnevnica glumčevog garderobijera. Prema pisanju LaPorte, Crowe se bio napio u jednom londonskom klubu te je poslije toga preko telefona napao hrvatskog producenta.

"Probudio me telefonski poziv u 3 sata. Ljutiti muškarac nazvao me seronjom i urlao je da će me zadaviti golim rukama. Nisam znao s kim razgovaram pa sam spustio slušalicu", rekao je Lustig LaPorte. Kada je shvatio da mu je preko telefona prijetio Crowe, odmah je nazvao njegovog agenta u Los Angeles kako bi se požalio na glumčevo ponašanje.

Zbog svega je Lustig želio napustiti snimanje filma za koji je kasnije dobio Oscara.

Za dva dana primio je isprike iz ureda redatelja Stevena Spielberga. Crowe mu je napisao pismo koje je sačuvao.

"Tu noć pamtim kao početak našeg prijateljstva. Danas smo nerazdvojni. Često se čujemo, a on me od milja zove papa (tata)", ispričao je Lustig. Na snimanju filma svako ga je jutro Crowe zvao na doručak u svoju prikolicu, a darovao mu je i kapu omiljenog ragbi kluba Rabbitohsa. "Učlanio sam se u klub i rado nosim kapu u Zagrebu", rekao je novinarima Lustig.

Branko Lustig preminuo je u četvrtak ujutro u Zagrebu u 88. godini života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:34