TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ

'ŠABANA JE UBILA STARA RANA' Kum 'kralja narodne glazbe' iznio svoju teoriju o njegovoj smrti: 'Sjedio sam iza njega...'

 
Šaban Šaulić
 Danijel Soldo / CROPIX

Nakon što je ispričao kako je nesretno preminuli Šaban Šaulić bio raspoložen za vrijeme koncerta koji je odradio u Bielefeldu na sjeverozapadu Njemačke, njegov kum Slobodan Boban Stojadinović, koji se s teškim ozljedama oporavlja u bolnici od nesreće, otkrio je za srpski Blic još detalja vezano uz nesreću.

Kaže da je pjevač na mjestu suvozača bio vezan, te da mu je presudila ‘stara rana’.

- Čuo sam od doktora maloprije da mu je pukla aorta koju je operirao i da su je pokušali pokrpati - rekao je Stojadinović. Šaulić je u Italiji prije gotovo tri godine operirao trbušnu aortu koja se sad, navodno od siline udarca, ponovno otvorila.

- Sjedio sam iza Šabana. Bio je vezan. Iskreno se bojim da je od siline udarca povrijedio arteriju koju je operirao. Spekulira se da je srce puklo i da je imao srčani udar. Ne sjećam se svega od udarca, bio sam u nesvjesti. Nisu znali da je operirao aortu, da sam bio tu, možda bih im mogao reći što je bio problem - rekao je Stojadinović.

Menadžer koji je organizirao Šabanov nastup u Njemačkoj, Bogdan Markata, opisao je što se događalo u bolnici:

- Probali su ga vratiti u život, ali nisu uspjeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam s njegovom obitelji iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvijek raspoložen, ali nije bilo znaka da bi se tako nešto moglo dogoditi. Nažalost, takva je sudbina - rekao je on za ‘Premijeru vikend specijal’.

Stojadinović, Šaulić i Mirsad Kerić vozili su se u nedelju rano ujutro prema aerodromu kad je na njih naletio pijani vozač bez vozačke dozvole. Šaulić je ubrzo u bolnici preminuo.

Novinari Blica kontaktirali su i Šaulićevu obitelj, no supruga Gordana samo im je kratko kroz suze rekla:

- Nema nam izlaza iz ove situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14