ZVRK SE I DALJE VRTI...

SLAVNI GLUMAC OTKRIO TAJNU POSLJEDNJE SCENE POZNATOG FILMA 'Redatelj mi je rekao kako prepoznati koje su scene san, a koje java'

 
 Youtube

Sir Michael Caine otkrio je što se zapravo događa na kraju poznatog filma Inception, odnosno je li posljednja scena u filmu stvarnost ili san.

'Kad sam prvi put pročitao scenarij filma, rekao sam redatelju Christopheru Nolanu da mi nije posve jasno koje su scene san, a koje java. On mi je jednostavno odgovorio da su stvarnost sve one scene u kojima sam ja, dok su one u kojima me nema - san.'

To je ujedno i objašnjenje posljednje scene u kojoj se ipak nalazi lik kojeg tumači Michael Caine. Prema tome, radi se o stvarnosti.

Još otkako se film pojavio 2010. godine, traje debata o značenju posljednje scene, odnosno je li ona stvarnost ili san glavnog lika Doma Cubba kojeg tumači Leonardo DiCaprio. Posljednja scena prikazuje Cobba kojemu je napokon odobren ulazak u SAD gdje se ponovno susreće sa svojom djecom i ocem.

Publika se oduvijek pitala je li posljednja scena filma san ili java zbog zvrka koji se u njoj nastavlja vrtjeti. No scena se prekida prije nego publika dozna hoće li se zvrk nastaviti vrtjeti (kao u snu) ili će pasti (kao u stvarnosti).

Redatelj Nolan u više je navrata objasnio da je scena namjerno tako režirana jer se željelo pokazati da glavnom liku Cobbu zapravo nije važno radi li se o snu ili javi. No, povedemo li se za Caineovim objašnjenjem, prisustvo njegovog lika u posljednjoj sceni ipak otkriva da se radi o stvarnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:15